RADONJIĆ: Podnijeta krivična prijava protiv Dejana Peruničića

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Specijalno policijsko odjeljenje podnijelo je krivične prijave protiv bivšeg direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Peruničića i jednog službenika ANB-a sa inicijalima S.P. zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj, saopštio je na konferenciji za novinare koja je u toku načelnik SPO-a Dragan Radonjić.

“Postupali smo po prijavi v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića koji je dostavio dokaze o  postupanju prethodne garniture tajne policije. Peruničić i S. P. su juče saslušani u svojstvu osumnjičenih”, rekao je on.

“U radu na ovom predmetu su pripadnici Specijalnog policijskog tima prikupili informacije od 43 lica”, rekao je šef Specijalnog policijskog tima Dragan Radonjić. 

Sumnjaju da je kriminalna grupa Kovačevića djelovala devet godina

Protiv 10 osoba i jednog pravnog lica vodi se istraga zbog sumnje da su izvršena krivična djela zloupotreba slućbenog položaja, zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, iznude, falsifikovanja isprava i utaje poreza i doprinosa .

Postoji sumnja sumnja da je Dragan Kovačević, bivši direktor Uprave za nekretnine tokom 2011. godine formirao kriminalnu organizaciju – saopšteno je na današnjem presu Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije.

Kako se sumnja, pored Kovačevića, kriminalnu grupu su činili A.L.G, V.T, K.P, G.T, D.J, D.K, A.B, S.P. i pravno lice “G & A. P. “.

Sumnja se da je K.P. prihvatio da kao ovlašćeno lice u kompaniji “G & A. P. ” i licencirani geodeta izrađivao elaborate geodetskih snimanja sa netačnim terenskim podacima.

V.T. je osumnjičen da je prihvatio da ovjerava lažne elaborate izvedenog stanja bez potpisa svih valsnika zemljišta, komunicira sa drugim članovima kriminalne grupe u cilju prikrivanja stvarnih podataka.

Na presu je saopšteno da se A.L.G. sumnjiči da je prihvatila upis i promjenu podataka u katastarskom operatu na nepokretnostima bez validnog pravnog osnova.

G.T. se sumnjiči da je prihvatio da po nalogu Kovačevića postupa u predmetima Uprave za nekretnine u Tivtu te da donosi rješenja na osnovu lažnih elaborata.

Tužiteljka Lidija Mitrović, saopštila je da je Kovačević prihvatio da zaključuje kupoprodajne ugovore pred notarom, da u iste unosi lažne podatke, te daje neistinite izjave o građenju objekta i upisu na osnovu lažnog eleborata

– Okrivljeni D.J. je prihvatio kriminalni plan da zaključuje kupoprodajne ugovore sa nevlasnicima nepokretnosti, te da posnosi zahtjeve za upis u kataster na osnovu takvih javnih isprava, te da ne obavještava vlasnika, odnosno zakonskog zastupnika vlasnika nepokretnosti o zaključenim pravnim poslovima, te da upozorava stranke o postojanju smetnji za zaključenje navedenih pravnih poslova – saopštila je Mitrović.

Sumnja se da su njihove radnje su se dešavale od 2011. do decembra 2020. godine.

Uskoro opširnije….

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bilčik: Promjena granica i razmjena teritorija je opasan put...

Promjena granica i razmjena teritorija je opasan put u eksplozvnu prošlost, ocijenio je Bilčik povodom navodnog non...

Šef kalabrijske mafije, koja je pretekla sicilijansku “Cosa Nostru”...

Izvor je potvrdio da Nikolino Grande Aracri, koji služi kaznu doživotnog zatvora zbog ubistva u zatvoru u...

OVA EVROPSKA država plaća 200 EURA PO OSOBI ako...

Oni koji odaberu smeštaj u hotelu s pet zvjezdica dobiće 100 eura po osobi za rezervaciju. Gosti u hotelima...

Adžić: Pad Vlade ako Krivokapić povuče predlog o smjeni...

On je u emisiji Argumenti, na Televiziji Crne Gore, kazao da bi, u ovom momentu, to bilo...

“DOBIĆEŠ SVE ŠTO POŽELIŠ: Kurc u centru skandala, pronađeno...

Nova afera trese austrijsku vladu, na čijem čelu je kancelar Sebastijan Kurc, nakon što su mediji došli do...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare