Radonjić: Šef obezbjeđenja premijera Krivokapića da podnese ostavku

Sama činjenica da je neko uspio da uđe u prvi krug štićene ličnosti znači da su svi krugovi obezbjeđenja napravili propuste, i da šef obezbjeđenja premijera Krivokapića treba da podnese ostavku. Premijer je visoko štićena ličnost koja tokom boravka u inostranstvu, i uopšte na javnim mjestima, a pogotovo kada je u pitanju lokacija boravka, mora imati makar tri obruča obezbjeđenja, saopštio je Mitar Radonjić iz Instituta za socijalnu i obrazovnu politiku.

Kako Radonjić pojašnjava, s obzirom da se radi o boravku u stranoj zemlji, obezbjeđenje premijera je moralo u saradnji sa lokalnom službom bezbjednosti da sačini plan obezbjeđenja, jasno i precizno definiše uloge i nadležnosti, i nije se smjelo dozvoliti da neko ko nije prošao bezbjedonosnu provjeru i nema ovlašćenja da boravi u premijerovom intimnom prostoru se na bilo koji način nađe u premijerovoj blizini.


“Ali ovo nije usamljen slučaj, u skoro pa svim premijerovim nastupima i javnim pojavljivanjima se jasno vide propusti njegovog obezbjeđenja, i jasno je da premijer Crne Gore nema adekvatno i dovoljno obučeno obezbjeđenje”, objašnjava Radonjić.


On navodi da je poslednji primjer propusta javno prikazivanje vozila kojim se premijer transportuje u videu tokom obilaska radova na auto-putu kao i javno dostupne informacije o njegovom mjestu boravka i lokacijama na kojima redovno prisustvuje, a podsjetća i na propuste obezbjeđenja prilikom dolaska premijerove kćerke na lokaciju Bogetići, gdje je bila veća grupa građana koja je protestvovala.

Radonjić je mišljenja da je jasno da služba obezbjeđenja koja bi trebala da štiti premijera i njegovu užu porodicu to ne čini na adekvatan način.

“Sve u svemu, čak i polaznik Policijske akademije, a kamoli student fakulteta bezbjednosti, zna da sama činjenica da je došlo do narušavanja prvog kruga obezbjeđenja znači da nivo bezbjednosti štićene ličnosti, u ovom slučaju premijera, a ranije člana njegove porodice, nije ni približno na nivou na kojem bi trebala biti a to je krajnje zabrinjavajuće”, zaključuje Radonjić

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Đurović sa Hojlom: Određeni nivo liberalizacije viznog režima bi...

Kako je saopšteno iz Skupštine, Hojl je iskazao zadovoljstvo povodom susreta i prilike da novoizabranoj predsjednici Skupštine...

Pucnjava u tržnom centru u Kopenhagenu, više povrijeđenih

Kako javlja tamošnja policija, više osoba je povrijeđeno, dok se na terenu nalazi veliki broj policajaca.

Požar na Žvinjama: Situacija bolja, vatrogasci optimistični da mogu...

Ćirović je kazao da nijesu zvali u pomoć, jer za sada nije potrebno. Dežuraće cijelu noć, i...

Uhapšeni crnogorski državljanin na Gostunu službenik granične policije; UP:...

Iz Uprave policije su pojasnili da je uhapšeni D.R. policijski službenik granične policije kojem je, prije današnjeg događaja,...

Јoš jedan smrtonosni napad ajkule u Hurgadi, druga žrtva...

Vijest o pogibiji druge žene potvrdilo je i egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine, i tako potvrdilo...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare