Radonjić: Tužilac postupao pravilno i zakonito u slučaju Šejle Bakije

Državni tužilac i portparol u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici Vukas Radonjić je saopštio da je postupanje državnog tužioca po prijavi Šejle Bakije u potpunosti pravilno i zakonito, ističući da Državno tužilaštvo nije organ koji preventivno djeluje, kao što je to u jednom dijelu policija, koja vrši poslove obezbjeđenja i zastite.

On ističe da je tužilaštvo represivni državni organ koji goni učinioce krivičnih djela i prekršaja za koja se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

” Radi objektivnog i potpunog informisanja javnosti, a vezano  navode na društvenoj mreži predsjednika opštine Tuzi upoznajem da je 26.avgusta ove godine, dežurni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilastvu u Podgorici od strane policije, upoznat da je Š.B. podnijela prijavu protiv vjerenika I.Đ.,da joj je,dan ranije,verbalno zaprijetio,u porodičnoj kući”,navodi Radonjić u reagovanju.

Kako krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici postoji samo u slučaju kad ucinilac, primjenom grubog nasilja naruši tjelesni ili diševni integritet člana svoje porodice, državni tužilac se izjasnio da ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno to ili drugo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti.

” Naprotiv, rijeć je o odgovarajućem prekrsaju iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, koji čini clan porodice koji prijeti napadom ili izaziva opasnost koja može prouzrokavati osjećaj lične nesigurnosti ili psihički bol drugog člana porodice,tako da je državni tužilac dao obavezujući nalog policiji da prijavljenog lisi slobode i sprovede ga, u zakonskom roku, nadležnom sudiji za prekršaje. Dakle, postupanje državnog tuzioca je u potpunosti pravilno i zakonito, a posebno ističem da Državno tužilastvo nije organ koji preventivno djeluje, kao sto je to, recimo, u jednom dijelu policija, koja vrši poslove obezbjedjenja i zastite, već represivni državni organ, koji goni učinioce krivicnih djela i prekrsaja za koja se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra promjenljivo oblačno, ponegdje slaba kiša

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, na sjeveru oblačno sa slabim, ponegdje moguće umjerenim...

Joković: Dronovima će kontrolisati eksploataciju šuma, pijeska…

Dronovi će, kako je Joković kazao u emisiji “Okvir”, snimati cijelo područje Crne Gore.

Novaković Đurović: Prostorni plan do oktobra, otvorni za predloge...

Urađen je, kako je saopšteno, koncept Prostornog plana koji je dostupan za predloge i sugestije.

Kamberi Vučiću: Devedesetih ste hapsili tog mladića, a sada...

Kamberi je najprije rekao da prihvatanje francusko-njemačkog prijedloga "neće biti lako zbog antialbanskog narativa i narativa o...

Internet se utrkuje da pogodi koju seriju poslanik gleda...

Znamo da Vučić umije da bude strog prema svojim stranačkim kolegama, da umije da ih prekori kad...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare