Izvor:Pobjeda,

Radulovićeva grupa brani se sa slobode, on ostaje u pritvoru

Apelacioni sud uvažio je žalbe odbrane i ukinuo pritvor Darku Vickoviću, Stefanu Raduloviću, Luki Raduloviću, Zlatku Matanoviću, Nenadu Luburi, Milovanu Peruničiću, Miladinu Dedoviću, Ratku Martinoviću, Željku Matijaševiću i Radivoju Preradoviću, optuženima da su sa Rankom Radulovićem planirali više likvidacija, saznaje Pobjeda.

Istom odlukom Raduloviću, Nikoli Mandiću i Stefanu Peroviću produžen je pritvor.

Osim Radulovića, na spisku optuženih su albanski državljanin Erogen Brajović, koji je u pritvoru u Albaniji zbog drugog krivičnog djela, a Igor Vukotić je u bjekstvu.

Radulović, Vukotić i Brajović su, prema sumnjama istražitelja, planirali više likvidacija, a na spisku za ostrijel bile su i osobe iz bezbjednosnog sektora.

Naredbom je obuhvaćen i Kotoranin Nikola Mršić, kojem se na teret stavlja da je bio dio kriminalne grupe. Istražitelji su na osnovu svjedočenja svjedoka saradnika Jadranka Jonskog razotkrili djelovanje grupe a, prema navodima tužilaštva, rasvijetlili su i ubistvo bivšeg fudbalera Gorana Lenca.

Jonski je do detalja ispričao što su sve bili planovi ove kriminalne organizacije i koje su im bile uloge. Radulović je, prema navodima tužiteljke Stojanke Radović, planirao likvidacije glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, njegovog sina i braće Vilotijević, dok su mete Kotoranina Igora Vukotića, prema optužnom aktu, bili visoko pozicionirani službenici bezbjednosnog sektora – Zoran Lazović, Duško Golubović, Duško Koprivica, njegov sin i osobe iz kavačkog klana.

Albanski državljanin Erogen Brajović sumnjiči se za pripremanje ubistva Vjekoslava Lambulića. U optužnici je razotkriveno kako su nikšićki i škaljarski klan razmjenjivali informacije o osobama koje treba ukloniti.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

DPS Nikšić: Izborni dan u Nikšiću protiče sa dozom...

“U dopisu DPS Nikšić stoji da izborni dan u ovom gradu protiče sa dozom povećanih tenzija, kako...

MUP: Video nadzor graničnih prelaza nije bio dostupan zbog...

"Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije imaju dva nezavisna sistema video nadzora. Jedan sistem je interni -...

Uprava policije: Sa aspekta bezbjednosti, izborni dan protiče mirno

Policija će, kako su kazali, će nastaviti da preduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti, kako bi izborni dan...

Drugi april, dan provjere činjenica: Dezinformacija sve više, a...

On je istakao da, Raskrinkavanje.me i druge slične platforme i portali širom svijeta obilježavaju 2. april kao...

(VIDEO) Glasao Đukanović

Đukanović je svoje biračko pravo iskoristio na biračkom mjestu u OŠ “Savo Pejanović”.

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare