Izvor:Pobjeda

Rat u kojem nema pobjednika

U 32 okršaja kriminalnih klanova, od 2015. godine do danas, ubijeno je 37 osoba, među kojima ima i nedužnih žrtava. Posljednji obračun dogodio se juče u Herceg Novom, na stepeništu Sima Matavulja, koje od Kanli kule vode do glavnog gradskog trga, ubijen Šćepan Roganović.

2015. godina

19. februar U Bloku V u vazduh je dignut „audi“ Milana Vujotića. Iste noći na Novom Beogradu ubijen je Cetinjanin Goran Radoman (37), koji je slovio za osobi blisku škaljarcima.

17. maj Životom je platio Budvanin Saša Marković. Utvrđeno je da je ubijen greškom, a da je meta bio njegov kum Goran Đuričković.

19. oktobar U Mostaru je ubijen blizak član škaljarskog klana Božidar Cicmil (32) u zasjedi postavljenoj u garaži zgrade u kojoj je živio u mostarskom naselju Rudnik.

27. oktobar Goran Đuričković ubijen je iz snajpera u bašti svog lokala ,,Fišermen“ u Budvi.

26. jun Ivan Lopičić ubijen je na kućnom pragu u kotorskom naselju Sveti Vrači, u ulazu zgrade u kojoj je živio. Lopičić je, prema podacima bezbjednosnih službi, bio blizak škaljarskom klanu. 

2016. godina

9. april Srđan Vlahović ubijen je u kotorskom naselju Dobrota. Ubica je pucao na Vlahovića dok je sjedio u automobilu iz kojeg je prodavao cigarete.

20. jun U Novom Sadu isplivalo je tijelo Kragujevčanina Gorana Dučića, zvanog Crni (40), a prema pisanju srpskih medija, bio je blizak škaljarskom klanu. Dučić je živio na relaciji Kotor – Kragujevac i Novi Sad.

5. septembar Kotorani Goran Biskupović (28) i njegov prijatelj Miloš Bošnjak (25) ubijeni su kada je nepoznati napadač aktivirao eksplozivnu napravu dok su pontom išli ka porodičnoj kući Biskupovića u naselju Muo. Biskupović je bio član škaljarskog klana.

22. septembar Dalibor Đurić (34), član škaljarskog klana, ubijen je snajperom u spuškom zatvoru. Za učestvovanje u ubistvu osumnjičeni su Kotorani Miloš Trbo i Dejan Pavićević.

10. oktobar  Cetinjanin Radomir Đuričković ubijen je na Cetinju. Đuričković je bio kum Gorana Radomana. Za ubistvo Đuričkovića osumnjičene su tri osobe.

7. decembar Budvani Đorđe Boreta (32) i slučajna žrtva doktor Dragan Zečević (69) ubijeni su u Bečićima. Ovaj slučaj je rezultirao podizanjem optužnice protiv šest osoba.

2017. godina

19. januar Đorđe Sekulović ubijen je u neposrednoj blizini Osnovne škole ,,Maksim Gorki“. Eksplozivna naprava je aktivirana ispod njegovog automobila. Teške povrede tada je zadobila Jelena Korać.

27. jul Niko Roganović, otac Duška Roganovića, ubijen je u Herceg Novom. Dvojica napadača su ga sačekala ispred stana i pucala na njega.

8. septembar Ubijen je Ivan Nedović (33) dok je sjedio u društvu bezbjednosno interesantne osobe Minje Šakovića u kafiću servisa „Auto Zeta“ u Podgorici. Nedović nije pripadao kriminalnim grupama.

16. septembar  Ubijen je Goran Lenc na stadionu u Kotoru. Za njegovo ubistvo osumnjičen je Nikola Mršić iz škaljarskog klana protiv koga je podignuta optužnica.

19. oktobar  Pronađeno je tijelo trideset sedmogodišnjeg Nikšićanina Petra Damjanovića u cetinjskom mjestu Kobilji Do. Prema policijskim evidencijama, bio je član „škaljarskog“ klana.

2018. godina

1. januar Ubijen Davorin Baltić na Vračaru. On je prema evidenciji policije bio visokopozicionirani član kavačkog klana.

29. mart U podzemnoj garaži na Rimskom trgu u Podgorici ubijen je Dražen Čađenović, koji je, prema tvrdnjama policije, bio blizak sa „škaljarskim“ klanom. Stradao je u eksploziji bombe koja je bila postavljena ispod njegovog automobila.

31. mart Ubijena je slučajna žrtva Radivoje Jovanović (41) i Miloš Šaković (31) u centru Podgorice. Šaković je bio prijatelj osoba iz kavačke grupe.

21. maj  Ubijen je suvlasnik diskoteke „Bigl“ Miodrag Migi Kruščić (49) dok je sjedio u lokalu na Starom aerodromu sa novinarkom Vijesti Jelenom Jovanović. U ovom slučaju policija je uhapsila više osoba.

19. novembar Veselin Kalezić, koji se u policijskim evidencijama vodio kao pripadnik kavačkog klana, likvidiran je na Starom aerodromu. Za učešće u ovom ubistvu u Srbiji je uhapšen Marjan Vujačić a u Podgorici Rade Popović.

21. decembar  Vladimir Roganović (31), član kavačkog klana, ubijen je u Austriji, tada je ranjen njegov prijatelj Stefan Vilotijević (22).

2019. godina

3. februar U centru Podgorice, 3. februara prošle godine, nepoznate osobe aktivirale su eksplozivnu napravu koja je bila ispod automobila Nikole Ćupića (34). Mladić je odmah podlegao povredama.

19. april  U Španiji je ubijen Zijad Nurković (24), bliski saradnik klana Alana Kožara. Ubica mu je pucao u glavu dok je bio u vozilu sa suprugom i kćerkom.

20. april  Veselin Vukotić, otac Igora i Jovana Vukotića ubijen je ispred svoga stana. Na Vukotića je pucano iz automatskog oružja.

29. april  U Podgorici je sa trinaest hitaca ubijen Milo Ilić (28). Ilić je bio prijatelj Veselina Kalezića i slovili su za članove kavačkog klana.

1. novembar  Jovan Klisić (25) ubijen je u Baru, dok je njegov prijatelj Velizar Gardašević teško ranjen. Policija je identifikovala osobu koja je ubila Klisića.

13. maja  Ubijeni su Darko Mijović i Nikola Jovanović, u njemačkom gradu Forst. Mijović i Jovanović stradali su kada su im nepoznate osobe upale u stan i otvorile paljbu iz automatskog oružja.

11. jun  Bogdan Milić (37) sa Cetinja ubijen je u pucnjavi koja se dogodila u lokalu ,,Portun“ na Bulevaru crnogorskih junaka, a tri osobe teško su povrijeđene. Milić je, prema policijskim dokumentima, bio povezan sa osobama iz škaljarskog klana.

2020. godina

17. januar  Kotoranin Marko Vuković (41), ubijen je na Bežanijskoj kosi u Beogradu, dok je bio u vozilu sa suprugom i djecom. Napadač mu je prišao i pucao mu u glavu naočigled porodice. Vuković je kum Radoja Zvicera – jednog od vođa kavačkog klana.

19. januar  Vođa škaljarskog klana Igor Dedović (43) iz Kotora i visokopozicionirani član Stevan Stamatović (43) iz Podgorice ubijeni su u Atini. Četvorica napadača ušetala su u restoran, u kojem su sjedjeli Stamatović i Dedović sa porodicama, i u njihovm pravcu ispalili više hitaca.

13. februar Šćepan Roganović ubijen je u Herceg Novom. Ubica je ispalio više hitaca u njegovom pravcu i on je odmah podlegao povredama.

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Ljepotica tananog struka sa nešto više od milion pratilaca

Sa više od milion pratilaca na Instagramu Karla Džara je prava senzacija i ljepotica zanosnih oblina na...

Dženifer Aniston i Bred Pit usvajaju dijete?

"Oni će biti sjajni roditelji. Oboje žele jednako da budu uključeni u život djevojčice koju uskoro treba...

Baby Aliexpress? Majka pokušala da proda bebu preko interneta

Kako je Nefedova rekla, žena iz grada Almetjevsk u Tatarstanu je, inače, poznata po svom promiskuitetnom ponašanju...

Pucnjava na Cetinju, ubijen Andrija Gazivoda

Večeras oko 20:50 došlo je do pucnjave u kojoj je ubijen Andrija Gazivoda (31), saopšteno je nezvanično...

Ivanović: Nema dijaloga uz negiranje svega crnogorskog

Za poslanika DPS-a Petra Ivanovića dobro je i važno što je dijalog počeo. “Mi...

NAJČITANIJE

Saslušana Razija Dacić: Uspjela sam da mu otmem nož...

Prilikom saslušanja kod tužioca, Dacićeva nije mogla da se sjeti na koji način je počinila ubistvo, niti...

Duško Roganović upozoravao: “Bratu Šćepanu mi crtaju metu, oca...

Roganović je u pismu, koje je dostavio tada redakciji "Dana", naveo da policija...

Stojanović i Asanović uhapšeni zbog podmetanja požara

Podgorički policajci uhapsili su Bata Stojanović (48) i Dana Asanovića (41) zbog postojanja osnovane...

Tako to radi “srećna televizija”: Marić premontirao prilog RTS...

Nedavno je Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM)...

Na protestnim litijama u Crnoj Gori večeras prisustvovalo 62.000...

Prema procjenama nadležnih državnih organa večeras je na litijama u Crnoj Gori učestvovalo 62.780 ljudi.

Komentari

avatar