REKONSTRUKCIJA: Aletiću određeno zadržavanje, Koljenović ranije bio u sukobu sa policajcem koji je bio meta bombaškog napada

Berancu Radovanu Aletiću određeno je zadržavanje do 72 sata zbog sumnje da je juče ujutro bacio bombu u dvorište službenika policije Marvana Eća u naselju Konik. Njemu se na teret stavljaju krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeno držanje eksplozivnih naparava.

Aletić je zajedno sa, sada pokojnim Fadilom Koljenovićem, juče u ranim jutarnjim satima u naselju Konik po predthodnom dogovoru bacio dvije ručne bombe u dvorište kuće Eća. Prema saznanjima Standarda, razlog za ovaj incident je raniji sukob Koljenovića sa Ećom sa kojim je praktično bio komšija. Aletić, koji se od ranije poznaje sa Koljenovićem je navodno imao zadatak da nabavi bombe. Po dogovoru njih dvojica su u ranim jutarnjim časovima pod okriljem mraka, sa kapuljačama na glavi, prišli dvorištu kuće Eća i aktivirali dvije ručne bombe, do kojih je samo jedna eksplodirala pričinjevši manju materijalnu štetu. Trenutak dolaska i bacanje bombi zabilježila je nadzorna kamera sa obližnje kuće, što je navodno i dovelo istražitelje do identifikacije počinioca.

Više patrola policije načelu sa inspektorima upućeni su na dobro poznatu adresu Fadila Koljenovića koji je ljetos izašao iz zatvora, nakon što je odslužio kaznu zbog prijetnji službenicima policije preko Instagrama.

Čim je primjetio službena vozila policije, Koljenović je znao da je otkriven uzeo je pištolj i počeo da puca u pravcu policije. Službenici polcije su odmah uzvratili paljbom i tom prilikom teško ranili Koljenovića koji je ubrzo, nakon što je stigao u Urgentni blok Kliničkog centra, preminuo. Po nalogu više državne tužiteljke Danke Ivanović Đerić forenzičari i krim tehničari izuzeli su tragove sa lica mjesta, koji će biti upućeni na vještačenje u danilovgradski Forenzički centar. Ona je saopštila da će se nakon vještačenja – balističkog, tragova baruta, daljine pucanja, izjasniti o svim okolnostima tog slučaja.

Prema sazanju Standarda službenik policije iz čijeg pištolja je ispaljen smrtonosan hitac biće saslušan u toku dana.

Koljenović koji slovi za bezbjdnosno interesatno lice više puta je hapšen upravo zbog napada i prijatnji službenicima policije. Njegova kuća bila je često meta pretresa, jer ga policija često dovodila u vezu sa više krivičnih djela. On je početkom 2021.godine lišen slobode zajedno sa bratom Feratom Koljenovićem zbog sumnje da su prijetili policijskim službenicima. 

Fadil Koljenović

Naime, oni su 1.1 2021. oko 01.00 sata poslije ponoći, na jednoj društvenoj mreži postavili video objavu gdje su uputili više uvreda i ozbiljnih prijetnji po život i tijelo na štetu dva službenika Centra bezbjednosti Podgorica, S.K., rukovodioca Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata i D.Lj. inspektora u ovoj stanici, te i članova njihovih porodica. Koljenoviću je tada stavljeno na teret krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti zbog čega je i proveo skoro godinu u zatvoru.

Fadil Koljenović se tereti za više krivičnih djela među kojima: razbojništvo, provalne krađe, napade na službena lica (u čak šest navrata), nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje lakih i teških tjelesnih povreda, nasilničko ponašanje, ugrožavanje opasnim oružjem…

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sekulić: Skidanjem imuniteta namjeravaju da me ponize i isprljaju...

Ona kaže da ju je vijest o zahtjevu za ukidanje poslaničkog imuniteta od strane SDT-a zatekla na...

Zirojević: Radujemo se što će ova gomila gluposti dobiti...

" Nego, šta ćete kad, kao i sve vaše laži i namještaljke, i ova doživi totalni fijasko?...

Konzumiranje ove zdrave grickalice smanjuje apetit i ubrzava gubitak...

Istraživači su otkrili da konzumiranje od 30 do 50 grama orašastih plodova bogatih hranljivim materijama pomaže u...

Tuča u parlamentu Turske, poslanik opozicije u bolnici zbog...

Tuča je izbila tokom rasprave o državnom budžetu za 2023. godinu. „Njegovo stanje se...

Bošković: Glasaću da mi se skine imunitet, ponosan sam...

On je poručio da će u Skupštini glasati da mu se skine imunitet. “U...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare