Ribolovni zabran ne važi za sve: Kamere snimile kako krivolovci utovaraju akumulatore, plinske boce… za nezakoniti izlov ribe

Nedavno postavljene kamere u cilju kontrolisanja terena u Nacionalnom parku Skadarsko jezero još jednom su pokazale da ribolovni zabran ne važi za sve, te da krivolovci ne miruju, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

Kamere koje su postavljene u saradnji sa Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore i volonterima su snimile više lica kako utovaraju sredstva za nezakoniti izlov ribe u čunove – sonde, pretvarače, akumulatore, plinske boce…”, naveli su iz NPCG na Fejsbuku objavljujući video kao dokaz  tih tvrdnji.

Snimci će, kako su najavili, biti predati na dalje postupanje Upravi policije i Osnovnom državnom tužilaštvu.

“Saradnja nadležnih državnih organa, udruženja i građana osnovni je preduslov za efikasnu borbu protiv krivolova u NP Skadarsko jezero, a da su rezultati takvog rada odmah vidljivi najbolje pokazaju upravo aktivnosti sa terena”, poručuju u saopštenju.

Podsjećamo, na snazi je kampanja „Stop krivolovu“ koja za cilj ima suzbijanje nezakonitog izlova ribe, ali i podizanja svijesti građana o važnosti očuvanja ribljeg fonda i štetnosti krivolova po biodiverzitet i ekosistem NP Skadarsko jezero.

Ribolovni zabran u NP Skadarsko jezero počeo je 15. marta i trajaće do 15. maja 2023. godine, a u tom periodu zabranjen je ulov svih vrsta riba i drugih vodenih organizama, osim jegulje.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Majkl Pens predao dokumente za predsjedničku kandidaturu

Rojters nije u mogućnosti da odmah potvrdi autentičnost prijave na veb stranici Komisije. Pens...

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalim

Ujutru je na sjeveru po kotlinama moguća magla. Kako je saopšteno iz Zavoda za...

Milatović i Đurović prisustovali prijemu povodom šeste godišnjice učlanjenja...

Domaćini prijema bili su predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i rukovodilac radom Ministarstva odbrane ministar Filip...

Britanska vlada smjestiće na barže 1.000 migranata – tražilaca...

Još dvije barže - pored jedne koja bi u naredne dvije sedmice trebalo da bude usidrena u...

Predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne, politika se ‘preselila’...

Politikolog Predrag Zenović ocijenio je da aktuelna predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne. Smatra da se ulazi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare