Izvor:kurir.rs

Šarić predao transkript razgovora sa svjedokom i sudijom: Biće vam jasno kakav je pravi odnos između nas

Darko Šarić, koji je ukinutom presudom bio osuđen na 15 godina zatvora zbog šverca 5,7 tona kokaina danas je pred vijećem Apelacionog suda u Beogradu izjavio da sud treba da presluša transkript razgovora između njega i svjedoka saradnika Nebojše Joksovića.

“Za to vam treba 20 minuta, poslušajte, biće vam jasno da čovjek laže, biće vam potpuno jasno kakav je pravi odnos između nas”, rekao je Darko Šarić za sudskom govornicom i priložio vijeću papir, na osnovu kog se navodno dokazuje da je presuda falsifikat jer je sudija Siniša Petrović tokom usmenog obrazlaganja presude naveo da nije dokazano da je nije ostvarena imovinska korist od 47 miliona evra, ali da to potom nije napisao u presudi.

“Hoću da vam dam jedan papir vezano za presudu, tužilac je prije četiri ili pet dana rekao da mi napadamo sudiju Petrovića da je falsifikovao presudu. Bila bi sramota da napadamo tako, ali ja ovdje imam transkript razgovora između mene i sudije, gdje sudija prvo tvrdi da nije rekao, a onda kaže da jeste”, rekao je Šarić i naveo da taj dokaz predaje jer se tako postupalo u cijelom predmetu.

“Nije bilo razlike ko je sudija a ko tužilac, takva im je saradnja bila”, dodao je Šarić, navodeći da ni sam nije mogao da vjeruje da sudija “laže da nije rekao nešto što je rekao”.

“Nije to mala stvar. Posljedica toga je da, čim smo dobili presudu, pokrenut je postupak za oduzimanje imovine. Ispade, napali smo sudiju, a čovjek je pričao neistinu”, rekao je Šarić pred sudom.

Šarićev brat Željko Vujanović, koji je takođe osporenom presudom bio osuđen kao organizator kriminalne grupe, juče je vijeće Apelacionog suda zamolio da pažljivo razmotri dokaze, a prije svega iskaze trojice svjedoka-saradnika.

“Zaštićeni svjedok ne smije da laže, a ovi su sve živo izlagali. Katastrofa živa, molim vas da sve uzmete u obzir i da pročitate. Nebojša Joksović je uzeo pare mom bratu Darku Šariću , lagao sve što je govorio i eno ga na slobodi a ljudi sjede u pritvoru. Molim vas, apelujem, evo zadnji put imam priliku da se obratim”, rekao je Vujanović i zamolio da mu sud ukine pritvor u kom je proveo 12 godina, i ponudio jemstvo u zamjenu za puštanje na slobodu.

Izjašnjavanjem okrivljenih, Apelacioni sud je završio javni dio sjednice, na kojoj su razmatrane žalbe tužilaštva i odbrane, a u nejavnom dijelu, biće donijeta odluka. Ovaj sud ima mogućnost da presudu potvrdi, preinači, ili otvori glavni pretres.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Đoković bez vakcine ne može na Rolan Garos

Kako je ministarka Roksana Maračineanu objavila na "Tviteru" u Francuskoj je donesen novi zakon koji uskoro stupa...

PzP traži da poslanici obezbijede pripravnicima naknadu od 450...

U Zakonu o stručnom osposobljavanju lica sa stečenim visokim obrazovanjem članom 10 je regulisana mjesečna novčana nadoknada...

Eksplozija automobila u Tološima, stradao Jasminko Šahović

Prema informacijama našeg portala na ovom mjestu eksplodirao je automobil i u vozilu...

Na ulazu u Srbiju: CG državljanin uhvaćen sa 13,5...

Kako navode srpski mediji, sve se dogodilo na graničnom prelazu Gostun (Dobrakovo), i to na ulazu u...

U KCCG 47 pacijenata životno ugroženo

Kako je saopšteno iz KCCG njih 47 je životno ugroženo.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare