Izvor:Pobjeda

Saslušavaju direktore u vezi sa zakupninom za Sveti Stefan

Odluka o formiranju novog preduzeća Sveti Stefan hoteli (SSH) donijeta je na Skupštini akcionara Budvanske rivijere kojom je predsjedavala izvršna direktorica Katarina Kažanegra, tako da je njihov menadžment bio upoznat da se zakup za Sveti Stefan kompaniji Adriatic propertiz unaprijed fakturiše po kvartalima – kazao je svjedočeći na ročištu Milan Vučinić, predsjednik odbora direktora SSH koji tužbom traže dio zakupnine za treći kvartal prošle godine.

Osim Vučinića, u ovom sporu su svjedočili i direktorica pravne službe i šef računovodstva Budvanske rivijere Darinka Nedović i Dejan Milašević.

Riječ je o fakturi koja se odnosi na period od 1. jula do 30. septembra, koju je Budvanska rivijera fakturisala početkom tog kvartala Adriatic propertizu. Kako je nova kompanija osnovana početkom avgusta, Vučinić navodi da dio zakupnine od perioda registracije u CRPS-u pa do kraja septembra pripada njima. Pojašnjava da tužbom traže 115 hiljada eura, dok Budvanskoj rivijeri ostaje 180 hiljada eura od zakupa za treći kvartal. Pita se kako je Budvanska rivijera mogla da prikaže prihod od zakupa na imovini koja nije njihova, imajući u vidu da je krajem avgusta prošle godine imovina prenijeta na SSH.

Vučinić tvrdi da je pokušavao da se dogovori sa menadžmentom Budvanske rivijere, ali da odgovora nije bilo mjesec i po, te da je od sekretara Jova Đuraševića dobio zvaničan dopis krajem septembra prošle godine da prava i obaveze iz ugovora o zakupu Svetog Stefana i Miločera danom njihovog osnivanja prelaze na SSH. Razgovarao je, kako je naveo, i sa predsjednikom odbora direktora Budvanske rivijere Sašom Radovićem, ali ni on nije pristao na dogovor, navodeći da su imali troškove za formiranje preduzeća i za porez na nepokretnosti od 173 hiljade eura. To su, kako Vučinić navodi, i bile obaveze Budvanske rivijere na osnovu odluke o formiranju novog preduzeća, kao i prema propisima imajući u vidu da onaj ko je vlasnik nepokretnosti 1. januara plaća porez za tu godinu. Prema njegovim riječima, u izvještaju nezavisnog revizora za obje kompanije konstatovano je da SSH ima pravo na ovo potraživanje.

Zastupnica Budvanske rivijere Bojana Marković prigovorila je njegovom iskazu napominjući da je ova kompanija u skladu sa zakonskim i ugovornim ovlašćenjima ispostavila fakturu za zakup 1. jula za nepokretnosti koje su bile u njenom vlasništvu. Prigovorila je i na pozivanje na nalaz nezavisnog revizora ukazujući da on može da se bavi finansijskim iskazima, ali ne i da tumači da li neko ima pravo da novac zadrži ili vrati, jer je riječ o pravnom pitanju kojim se bavi sud.

Za iduće ročište sutkinja Radmila Perović odredila je saslušanje izvršnih direktora tužilaca Miška Rađenovića i Katarine Kažanegre.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Budućnost kompletna, stigao Rid

Budućnost Voli je kompletna. Vili Rid, veliko pojačanje i projektovani startni centar stigao je u Podgoricu.

Darmanović: Pandemija ukazala na potrebu intenzivnije saradnje država regiona

Pored šefova diplomatija i visokih predstavnika država članica CEI-a, na sastanku su učestvovali evropski komesar za susjedsku...

Na pravu himnu montirali lažnu: Umetnuli pjesmu „Oj junaštva...

Snimak koji je objavila Fejsbuk stranica Српска ЧАСТ + Srpska ČAST nije autentičan jer je na originalno...

Ibrahimović pozitivan na koronu

Kako pišu gotovo svi italijanski mediji, napadač Milana Zlatan Ibrahimović pozitivan je na virus korona. To je...

Aleksa Bečić čestitao Dan rudara CG i Dan Rudnika...

„Povodom Dana rudara Crne Gore i Dana Rudnika uglja Pljevlja upućujem iskrene čestitke rudarima, njihovim porodicama i...

NAJČITANIJE

POGLED IZ BEOGRADA: “Poslije Mila gori od MILA”

Teško da bilo ko od "prosječnih" konzumenata svakakvih medijskih sadržaja i onih koji...

Blagota Mitrić o Bečićevom gafu: IZGLEDA DA JE, IPAK,...

Dragi gospodin bog, a da ko drugi, pa kad ovaj naslov pročitate iz...

DF IZGUBIO DOBIJENE IZBORE: Sada Crnom Gorom vlada 14...

Činjenica je da je Demokratski front od izbora koji su održani 30. avgusta, do juče, bio pod...

Đukanović: Nadam se da će u vremenu pred nama...

"Čestitam Dan rudara Crne Gore i Dan Rudnika uglja Pljevlja i izražavam duboko poštovanje za časnu rudarsku...

Osumnjičeni za prodaju droge: Evo ko su uhapšeni u...

Iz Uprave policije je saopšteno da su Službenici Centra bezbjednosti Podgorica u saradnji sa Posebnom jedinicom policije...

Komentari

avatar