SDT dostavilo izjašnjenje: Čeka se odluka suda o Kašćelanu

Višem sudu u Podgorici Specijalno državnom tužilaštvu dostavilo je izjašnjenje povodom predmeta u kojem se ispituje da li je navodni vođa kavačkog klana Slobodan Kašćelan prekršio mjeru nadzora kada je nedavno zatečen na teritoriji Podgorice, saznaje Standard.

Prema daljoj proceduri, sada se čeka konačna odluka suda.

Prema članu 169 stav 2 Zakona o krivičnom postupku, ukoliko se utvrdi da Kašćelan nije ispunjavao obaveze naložene izrečenom mjerom, sud mu zbog toga može izreći dodatnu mjeru nadzora ili odrediti pritvor.

Podsjećamo, Kašćelanu se sudi pred Višim sudom zbog optužbi za zelenašenje na organizovan način. On je 19. decembra prošle godine izašao iz pritvora nakon što je Viši sud prihvatio jemstvo od 501.700 eura u nekretninama koje je ponudila njegova porodica i 5.000 eura u gotovini.

Sud je tada i uslovio Kašćelana da ne smije napuštati teritoriju Kotora, da se jednom mjesečno javlja kotorskoj policiji, a oduzet mu je i pasoš.

U akciji podgoričke policije provjera bezbjednosno interesantnih osoba, Slobodan Kašćelan je zatečen u jednom podgoričkom lokalu.

Nalazio se u društvu njegovog navodnog tjelohranitelja Vladimira Vučkovića iz Herceg Novog i prijatelja Bojana Ljubatovića, koji prema evidencijama bezbjednosnih službi važe za članove organizovane kriminalne grupe, kavački klan.

Policija je tada kod Vučkovića pronašla ilegalan pištolj. Od Ljubatovića je tom prilikom oduzet mobilni telefon, dok je od Kašćelana oduzet mobilni telefon sa kripto zaštitom.

Že.B.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Analiza KEI: Ovogodišnji Izvještaj Evropske komisije ima najbolju ocjenu...

U aneksu informacije, Kancelarija za evropske integracije je dala pregled ključnih izazova  identifikovanih Izvjestajem EK koji će poslužiti...

Đukić v.d. predsjednice odbora LP na Cetinju

Đukić koja predvodi odbor do izborne konvencije istaknuta je književnica i pjesnikinja. Dobitnik je velikog broja književnih...

Radulović i Stoltenberg u Briselu: Crna Gora je pouzdan...

Generalni sekretar Stoltenberg naglasio je da članice NATO-a cijene posvećenost naše države jačanju jedinstva unutar Alijanse, koje...

Sekulić: Idejne organizatore čeka ista sudbina kao i njihovih...

Samo će vaše političke karijere biti, kaže Sekulić, “završno zakucane u okvirima koje ste danas podmetnuli damama”.

CPC: Od novembra 2020. na naš račun nije uplaćen...

Kako su saopštili, tekst ne govori to eksplicitno, ali sugeriše da je država nastavila da daje sredstva...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare