SDT dostavilo izjašnjenje: Čeka se odluka suda o Kašćelanu

Višem sudu u Podgorici Specijalno državnom tužilaštvu dostavilo je izjašnjenje povodom predmeta u kojem se ispituje da li je navodni vođa kavačkog klana Slobodan Kašćelan prekršio mjeru nadzora kada je nedavno zatečen na teritoriji Podgorice, saznaje Standard.

Prema daljoj proceduri, sada se čeka konačna odluka suda.

Prema članu 169 stav 2 Zakona o krivičnom postupku, ukoliko se utvrdi da Kašćelan nije ispunjavao obaveze naložene izrečenom mjerom, sud mu zbog toga može izreći dodatnu mjeru nadzora ili odrediti pritvor.

Podsjećamo, Kašćelanu se sudi pred Višim sudom zbog optužbi za zelenašenje na organizovan način. On je 19. decembra prošle godine izašao iz pritvora nakon što je Viši sud prihvatio jemstvo od 501.700 eura u nekretninama koje je ponudila njegova porodica i 5.000 eura u gotovini.

Sud je tada i uslovio Kašćelana da ne smije napuštati teritoriju Kotora, da se jednom mjesečno javlja kotorskoj policiji, a oduzet mu je i pasoš.

U akciji podgoričke policije provjera bezbjednosno interesantnih osoba, Slobodan Kašćelan je zatečen u jednom podgoričkom lokalu.

Nalazio se u društvu njegovog navodnog tjelohranitelja Vladimira Vučkovića iz Herceg Novog i prijatelja Bojana Ljubatovića, koji prema evidencijama bezbjednosnih službi važe za članove organizovane kriminalne grupe, kavački klan.

Policija je tada kod Vučkovića pronašla ilegalan pištolj. Od Ljubatovića je tom prilikom oduzet mobilni telefon, dok je od Kašćelana oduzet mobilni telefon sa kripto zaštitom.

Že.B.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Šta svijet može očekivati u slučaju katastrofe u nuklearnoj...

“Svaki napad na nuklearne elektrane je samoubilački”, rekao je prošle sedmice generalni sekretar Ujedinjenih naroda Antonio Gutereš, te je...

Njemačka neće odgovoriti na poziv za ukidanje ruskih turističkih...

Države koje podržavaju takvu zabranu kažu da Rusi ne bi trebalo da budu u mogućnosti da idu...

Demokrate: Abazović i dalje nije svjestan da mu riječ...

Prvo, smatraju Demokrate, Abazović očito i dalje, kako kažu, nije svjestan da su mu propali koncepti obje...

Nikolić: Abazović pokušava “političkim mehanizmom“ Mandića, koji se napaja...

“Upravo taj “mehanizam” mu je omogućio da bude premijer, kako bi se Crna Gora vratila na put...

Sud u Mjanmaru osudio svrgnutu liderku zemlje za još...

U četiri slučaja korupcije o kojima je odlučeno u ponedjeljak, Su Ći je navodno zloupotrebila svoj položaj...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare