Sergej Sekulović o slučaju Medenice: Uprava policije prošle sedmice SDT-u dostavila podatke

Uprava policije je 11.aprila Specijalnom državnom tužilaštvu dostavila obrađeni materijal u odnosu na kriminalne aktivnosti većeg broja lica – članova kriminalne organizacije, kazao je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, komentarišući privođenje bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.

Podsjećamo, sin Vesne Medenice Miloš našao se nedavno u centru afere nakon što je obavljeno da je navodno povezan za šverc droge i cigareta, a u tom slučaju pominje se i njegova majka.

“Poštujući pretpostavku nevinosti i ne želeći da ugrožavamo tok istrage, nismo se oglašavali vezano za slučaj privođenja Vesne Medenice“, naveo je Sekulović.

Ističe da se Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore 15. decembra 2021. godine, Zamolnicom obratilo nadležnom Tužilaštvu Francuske za pružanje međunarodne pravne pomoći u krivičnom predmetu- tačnije za dostavljanje sadržaja sa Skay platforme korisnika – tj KODA, koji se može dovesti u vezu sa kriminalnim aktivnostima na području Crne Gore – a u cilju identifikacije vlasnika i analize sadržaja navedenog KODA.

Navodi da je 17. februara ove godine SDT-u na prethodno upućenu Zamolnicu za pružanje međunarodne pravne pomoći stigao traženi materijal.

“Dana 23. februara od strane SDT-a, Upravi policije je dostavljen navedeni materijal na dalju kriminalističku obradu. Dana 16. marta izvršena je identifikacija Skay korisnika o čemu je upoznat postupajući tužilac. Dana 11. aprila od strane Uprave policije, Specijalnom državnom tužilaštvu dostavljen je obrađeni materijal u odnosu na kriminalne aktivnosti većeg broja lica – članova kriminalne organizacije”, naveo je Sekulović, uz poruku:

“Jačajmo institucije i gradimo povjerenje”.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vojinović održao sastanak sa predstavnicima udruženja crnogorskih iseljenika ‘Asocijacijom...

Pored ministra Vojinovića i ambasadora Crne Gore u Francuskoj Ivana Ivaniševića sa saradnicima,...

Vojinović-Becker: Višestruka korist od besplatnog srednjeg obrazovanja za djecu...

Becker je predstavila ministru Vojinoviću inicijativu za proširenje aktuelnog međunarodnog pravnog okvira...

Ponovljen oglas za prijem 70 vojnika po ugovoru

Kandidati moraju, kako se navodi u saopštenju, ispuniti...

Počela 10. sjednica Vlade: Produžena akciza za gorivo

Na početku sjednice premijer Dritan Abazović je poslanicima uputio...

Nikola Jokić dobio najveći ugovor u istoriji NBA lige

Dvostruki uzastopni MVP će potpisati novi petogodišnji ugovor vrijedan 264 miliona dolara, takozvani...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare