Sjutra odluka o saslušanju zbog ukidanja zabrane ulaska Belivuku

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu sjutra će odlučiti o parlamentarnom saslušanju u vezi sa ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Sjednicu je sazvao predsjednik Odbora Momo Koprivica, što je, kako se navodi u saopštenju, definisano kao obaveza zaključkom sa 24. sjednice tog skupštinskog tijela.

„Parlamentarno saslušanje ima za cilj razjašnjenje uloge državnih organa u pogledu bezakonja u vezi skidanja zabrane ulaska dvojici monstruoznih kriminalaca, Belivuku i Miljkoviću“, kazao je Koprivica.

Kako je rekao, opravdano se sumnja da je skidanje zabrane ulaska plod zloupotrebe pojedinih nadležnih organa i službenih lica.

„Cjelokupna javnost posljednjih dana svjedoči da su pojedini policijski funkcioneri i službenici, kao i državni tužioci postupali u interesu jednog kriminalnog klana u odnosu na drugi, što je nezabilježeno instrumentalizovanje državne službe“, navodi se u saopštenju.

Koprivica je poručio da je krajnje vrijeme da se rasvijetle sva nepočinstva, državni organi očiste od mafije i korupcije i vrati povjerenje u državne institucije, naročito pravosudne.

„Za urušavanje piramide zla, potrebna je snažna politička volja i odlučnost svih onih koji nose javnu odgovornost“, kazao je Koprivica.

On je rekao da je Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu u dosadašnjem radu pokazao maksimalan kapacitet za vršenje nadzorne i kontrolne uloge, i da će doprinijeti da se i taj slučaj rasvijetli i utvrdi odgovornost.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Policija: Preduzimamo aktivnosti na identifikaciji osoba koje su sinoć...

Službenici Uprave policije preduzimaju aktivnosti iz svoje nadležnosti u saradnji sa postupajućim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu...

ŠĆEKIĆEV PREDIZBORNI BLIC KRIG: “Punjenje” zdravstvenog sistema partijskim kadrovima...

Prvo mjesto je upražnjeno odlaskom Dejana Pavličića u penziju, koji se inače nije pojavljivao na posao niti...

Evo zašto je voda u venecijanskom kanalu postala fluorescentno...

Stanovnici su primijetili da je dio venecijanskog Velikog kanala u nedjelju postao fluorescentno zelen, što je navelo...

Milatović danas u Briselu sa evropskim zvaničnicima

Istog dana Milatović će posjetiti sjedište NATO-a, gdje će razgovarati sa Mirčeom Džoanom, zamjenikom generalnog sekretara i...

Vlahović poručio Injac: Zar su “nož, žica, Podgorica” navijački...

Vlahović je reagovao nakon što je Injac poručila da osuđuje "ovakvo ispoljavanje navijačkih stavova i pozivam vinovnike...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare