Izvor:Pobjeda

„Škaljarce“ u BiH terete za šverc oružja i droge

Bojan Šćekić (34) i Milutin Danilović (38) iz Crne Gore uhapšeni su na Jahorini kada je policija prilikom kontrole pronašla oružje i drogu. Sa njima su uhapšeni i srpski državljani Mladen Šipka (38), Miloš Nilović zvani Runjo (31) i državljanin Bosne i Hercegovine Srđan Ranđelović (46).

Kako je Pobjedi potvrđeno iz izvora bliskih istrazi, osumnjičeni su poznati istražiteljima, a trojica crnogorskih državljana označeni su kao članovi škaljarskog klana.

O hapšenju se oglasila Policijska uprava Istočno Sarajevo i saopštila da su na osnovu naredbe nadležnog suda, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo pretresli više apartmana i automobila koje su koristili osumnjičeni i pronašli pištolj, 11 metaka, više mobilnih telefona i jednu pvc kesu sa tragovima bijele praskaste materije za koju se sumnja daje droga.

Akcija je izvedenana osnovu operativnih saznanja da se na području Jahorine nalazi više osoba koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnh materija i neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

“Preduzimanjem niza operativno-taktičkih mjera i radnji, 12. avgusta 2020. godine oko 12.15 časova u hotelu na području OC Jahorina lišeno je slobode šest lica”, saopštila je tamošnja policija.

Kako dodaju, radi se o M. Š, M. N. i S. R. državljani Republike Srbije, zatim R. D. i B. Š. državljani Republike Crne Gore, te M. D. iz Pala.

“U toku je dokumentovanje predmeta nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti dostavljen odgovarajući izvještaj”, kazali su iz policije.

Prema saznanjima Pobjede, Nilović se u policijskim evidencijama vodi kao vođa škaljarskog klana u Beogradu. Rodom je iz Nikšića, ali duže vrijeme živi u glavnom gradu Srbije. U maju je bio meta potencijalnog napada u kafiću “Le petit bistro” na Vračaru, kada je uletio naoružani napadač sa “uzijem“.

Nilović je bio za stolom sa prijateljima, između ostalih i sa bivšim policajcem Vojislavom Kostićem, sa kojim je kum. U kafiću su se u tom trenutku nalazili Nilović, Nikola Koyacevic (39) i Kostić. U trenutku kada je naoružani maskirani napadač ušao u lokal, oni su se razbježali. Nilović je prije nekoliko godina učestvovao i u incidentu na Miločeru, gdje je došlo i do potezanja oružja. Policija je ubrzo nakon toga uhapsila crnogorskog državljanina Miloša Miljanovića (33).

Kod njega je pronađena silikonska maska kakve pripadnici crnogorskih klanova koriste u likvidacijama, “uzi” sa prigušivačem i crna odjeća u kojoj je bio kada je ušetao u kafić.

Miloš Nilović krajem 2018. godine bio je i sa Vladimirom Popovićem, zvanim Vlada Pop, kada je ubijen. Sjedio je sa Popovićem u jednom beogradskom lokalu kada su maskirani napadači ušetali u lokal i zapucali iz automatskog oružja.

Nilović je pobjegao, a Popović je nasrnuo na njih i pokušao da se obračuna. Nilović je hapšen 2017. godine u restoranu „Durmitor” sa još devet osoba koje su označene kao škaljarci. Tada su pronađena dva pištolja zamotana u majicu od kojih je jedan pripadao Mitru Muratoviću, koji je takođe tada uhapšen, a drugi su naizmjenično nosili Muratović i Nilović. U toku tog postupka Muratović je, između ostalog, rekao da on i Nilović zajedno treniraju, te da se Nilovićev DNK na taj način slučajno našao na majici, pa potom i na pištolju.

U tom postupku Nilovića i Muratovića zastupao je advokat Dragoslav Miša Ognjanović koji je ubijen u sačekuši ispred zgrade u kojoj je živio na Novom Beogradu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

MITRIĆ ZA STANDARD: Đukanović mora potpisati zakone, u suprotnom...

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić zakazao je za sjutra Prvu i Drugu vanrednu sjednicu parlamenta...

Biljana Srbljanović o slučaju Mike Aleksića: Pitati djevojku koju...

Biljana Srbljanović, profesorka na Fakultetu dramskih umjetnosti, reagujući na slučaj Miroslava Mike Aleksića koji je uhapšen pošto...

MUP uputio pomoć Hrvatskoj

Pomoć Ministarstva unutrašnjih poslova je, kako dodaju, u skladu sa iskazanim potrebama Vlade...

Vojin Ražnatović pohađao Aleksićevu školu glume: “Brat i ja...

Vojin Ražnatović, sin Željka Ražnatovića Arkana, pohađao je školu glume Miroslava Mike Aleksića, kog je glumica Milena...

Suđenje za ubistvo Jovana Klisića odloženo

Suđenje Stefanu Đukiću u bjekstvu zbog sumnje da je ubio Jovana Klisića i ranio Velizara Gardaševića 1....

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare