Stojanović i Asanović uhapšeni zbog podmetanja požara

Podgorički policajci uhapsili su Bata Stojanović (48) i Dana Asanovića (41) zbog postojanja osnovane sumnje da su izazvali požare na nekoliko lokacija u Podgorici. Osim njih, protiv Isena Gašija koji se nalazi u istražnom zatvoru, podnijeta je krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja.

“Sprovodeći proaktivne istražne aktivnosti u cilju rasvjetljavanja teških krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija izvršenih u prethodnom periodu na teritoriji Opštine Podgorica službenici Centra bezbjednosti Podgorica obezbijedili su materijalne dokaze koji upućuju na sumnju da su B.S. (48), D.A. (41) i I.G. (23) izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom uništenje i oštećenje tuđe stvari”, saopšteno je iz policije.

Oni su, kako se sumnja, od 19. decembra 2019. godine do 16. januara 2020. godine izazivala požare na više lokacija u Podgorici, i tom prilikom u potpunosti je uništeno ili izgorelo pet motornih vozila, čime je nastupila veća materijalna šteta.

“Požar su, kako se sumnja, podmetnuli u decembru 2019. godine kada su na auto placu u potpunosti uništena dva vozila. Zatim, ovaj auto plac takođe je bio meta podmetanja požara u avgustu 2019. godine a izvršilac je lišen slobode i nalazi se u Istražnom zatvoru. 

Sumnja se da su požar podmetnuli i 12. januara 2020. godine na dva vozila jednog privatnog preduzeća od kojih je jedno u potpunosti uništeno a na drugom je nastupila veća materijalna šteta, te i 16. januara 2020. godine kada je u potpunosti uništeno i vozilo u privatnom vlasništvu”, kazali su iz policije.

Nakon kriminalističke obrade B.S. i D.A. su lišeni slobode i uz krivičnu prijavu su privedeni nadležnom državnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom uništenje i oštećenje tuđe stvari. 

Ovom krivičnom prijavom obuhvaćen je i I.G. koji se već nalazi u Istražnom zatvoru zbog drugog krivičnog djela.

Policija je juče izvršila prestres stana i drugih prostorija koje koristi B.S. u Podgorici kada je pronašla i oduzela 193 komada municije.

Protiv njega je nadležnom državnom tužiocu podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

Iz policije su saopštili i da je u 2019. godini na teritroriji nadležnosti Centra bezbjednosti Podgorica registrovana 103 krivična djela koja se dovode u vezu sa podmetanjem požara i eksplozija, od kojih su rasvijetljena 92 krivična djela ili 89%.

“Radi se o krivičnim djelima izazivanje opšte opasnosti, oštećenje i uništenje tuđe stvari koja su počinjena u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija. Prošle godine riješeno je i devet krivičnih djela iz prethodnih godina – 2015, 2017. i 2018. godine.

Visok procenat rasvijetljenosti ovih krivičnih djela u 2019. godini rezultat je kontinuiranih proaktivno istražnih aktivnosti i kvalitetnog operativnog rada službenika policije i policijsko tužilačkih aktivnosti na rasvjetljavanju ovih djela i identifikaciji izvršilaca. U ovoj oblasti procesuirano je 76 lica, među kojima su i povratnici.”

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Evo kakvo nas vrijeme očekuje sjutra

Na sjeveru, tokom jutra ili prijepodneva, po kotlinama magla. Vjetar uglavnom slab do...

Prvi slučaj zaraze korona virusom državljanke Rusije na kruzeru

Žena će biti prevezena u bolnicu gdje će nastaviti lečenje, navedeno je u postu na Fejsbuku ruske...

Ljepotica tananog struka sa nešto više od milion pratilaca

Sa više od milion pratilaca na Instagramu Karla Džara je prava senzacija i ljepotica zanosnih oblina na...

Dženifer Aniston i Bred Pit usvajaju dijete?

"Oni će biti sjajni roditelji. Oboje žele jednako da budu uključeni u život djevojčice koju uskoro treba...

Baby Aliexpress? Majka pokušala da proda bebu preko interneta

Kako je Nefedova rekla, žena iz grada Almetjevsk u Tatarstanu je, inače, poznata po svom promiskuitetnom ponašanju...

NAJČITANIJE

Saslušana Razija Dacić: Uspjela sam da mu otmem nož...

Prilikom saslušanja kod tužioca, Dacićeva nije mogla da se sjeti na koji način je počinila ubistvo, niti...

Duško Roganović upozoravao: “Bratu Šćepanu mi crtaju metu, oca...

Roganović je u pismu, koje je dostavio tada redakciji "Dana", naveo da policija...

Pucnjava na Cetinju, ubijen Andrija Gazivoda

Večeras oko 20:50 došlo je do pucnjave u kojoj je ubijen Andrija Gazivoda (31), saopšteno je nezvanično...

Stojanović i Asanović uhapšeni zbog podmetanja požara

Podgorički policajci uhapsili su Bata Stojanović (48) i Dana Asanovića (41) zbog postojanja osnovane...

Tako to radi “srećna televizija”: Marić premontirao prilog RTS...

Nedavno je Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM)...

Komentari

avatar