Stojanović i Asanović uhapšeni zbog podmetanja požara

Podgorički policajci uhapsili su Bata Stojanović (48) i Dana Asanovića (41) zbog postojanja osnovane sumnje da su izazvali požare na nekoliko lokacija u Podgorici. Osim njih, protiv Isena Gašija koji se nalazi u istražnom zatvoru, podnijeta je krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja.

[irp]

“Sprovodeći proaktivne istražne aktivnosti u cilju rasvjetljavanja teških krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija izvršenih u prethodnom periodu na teritoriji Opštine Podgorica službenici Centra bezbjednosti Podgorica obezbijedili su materijalne dokaze koji upućuju na sumnju da su B.S. (48), D.A. (41) i I.G. (23) izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom uništenje i oštećenje tuđe stvari”, saopšteno je iz policije.

Oni su, kako se sumnja, od 19. decembra 2019. godine do 16. januara 2020. godine izazivala požare na više lokacija u Podgorici, i tom prilikom u potpunosti je uništeno ili izgorelo pet motornih vozila, čime je nastupila veća materijalna šteta.

“Požar su, kako se sumnja, podmetnuli u decembru 2019. godine kada su na auto placu u potpunosti uništena dva vozila. Zatim, ovaj auto plac takođe je bio meta podmetanja požara u avgustu 2019. godine a izvršilac je lišen slobode i nalazi se u Istražnom zatvoru. 

Sumnja se da su požar podmetnuli i 12. januara 2020. godine na dva vozila jednog privatnog preduzeća od kojih je jedno u potpunosti uništeno a na drugom je nastupila veća materijalna šteta, te i 16. januara 2020. godine kada je u potpunosti uništeno i vozilo u privatnom vlasništvu”, kazali su iz policije.

Nakon kriminalističke obrade B.S. i D.A. su lišeni slobode i uz krivičnu prijavu su privedeni nadležnom državnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom uništenje i oštećenje tuđe stvari. 

Ovom krivičnom prijavom obuhvaćen je i I.G. koji se već nalazi u Istražnom zatvoru zbog drugog krivičnog djela.

Policija je juče izvršila prestres stana i drugih prostorija koje koristi B.S. u Podgorici kada je pronašla i oduzela 193 komada municije.

Protiv njega je nadležnom državnom tužiocu podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

Iz policije su saopštili i da je u 2019. godini na teritroriji nadležnosti Centra bezbjednosti Podgorica registrovana 103 krivična djela koja se dovode u vezu sa podmetanjem požara i eksplozija, od kojih su rasvijetljena 92 krivična djela ili 89%.

“Radi se o krivičnim djelima izazivanje opšte opasnosti, oštećenje i uništenje tuđe stvari koja su počinjena u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija. Prošle godine riješeno je i devet krivičnih djela iz prethodnih godina – 2015, 2017. i 2018. godine.

Visok procenat rasvijetljenosti ovih krivičnih djela u 2019. godini rezultat je kontinuiranih proaktivno istražnih aktivnosti i kvalitetnog operativnog rada službenika policije i policijsko tužilačkih aktivnosti na rasvjetljavanju ovih djela i identifikaciji izvršilaca. U ovoj oblasti procesuirano je 76 lica, među kojima su i povratnici.”

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Ako spavate sa otkrivenim nogama, to zapravo znači?

Naime, kada je temperatura tijela viša - aktivniji smo, a kada je niža lakše se umirimo i...

Marija Vicković: Fali mi Crna Gora, tamo su mi...

“Baš mi fali. Nadam se da ću u jednom trenutku moći da odem, tamo su mi i...

U Bosni i Hercegovini još 244 zaraženih koronavirusom

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata izvršeno je testiranje 533...

Darmanović: Izborni sistem jednostavan i fleksibilan

Darmanović je to kazao na sastanku sa Đanlukom Pasarelijem, šefom misije Evropske mreže organizacija za posmatranje izbora...

ILO: Pandemija gurnula globalno tržište rada u neviđenu krizu

"Neka bude jasno: nije stvar izbora između zdravlja ili poslova i ekonomije. Sve je isprepleteno: ili ćemo...

NAJČITANIJE

SUKOB U SRPSKOM KORPUSU:: Prekidom litija Amfilohije i Joanikije...

U tekstu pod nazivom ,,Mitropolit Amfilohije i episkop Joanikije izdali srpske interese“ kolumniste Zorana Đurovića navodi se...

Ovo je naša crkva, Cuce su srce stare Crne...

Organizatori su pokušali da isposluju sa policijom da omogući održavanje skupa i da ga obezbjeđuje. Prema saznanjima...

Dabović: Odbila sam SEKS sa PRESJEDNIKOM i otjerali su...

Svašta sam doživjela u karijeri. Događalo mi se i da mi nude velik novac za jednu noć,...

VIDEO: Učesnik protesta u Beogradu: Ćale, ovo je za...

Novinarka N1 Jelena Zorić anketirala je učesnike protesta ispred Skupštine Srbije, pitajući ih oko ponoći zašto ne...

HIT LJETA: “Mala za brata”

„Mala“ na YouTube-u dolazi praćena spotom koji će vam zadržati pažnju ali i natjerati vas da ga...

Komentari

avatar