Strah od krvne osvete: Zbog one stare “brat za brata”, Koljenšić priznaje da je povezan s ubistvom Bojovića

Sahrana Nikole Bojovića

Zbog straha od krvne osvete, Nikšićanin Ratko Koljenšić spreman je da prizna da je umiješan u ubistvo Nikole Bojovića, inače rođenog brata vođe Zemunskog klana, Luke, koje se desilo u aprilu 2013. godine. Ovaj slučaj potvrđuje da krvna osveta u regionu još nije utihnula jer je Nikola ubijen pošto je njegov brat Luka prethodno organizovao ubistvo Branislava Šaranovića. Nakon njegove smrti, Šaranovići su pribjegli staroj “brat za brata”, pa je tako stradao, ni kriv ni dužan, Nikola. U međuvremenu je ubijen i brat, kako se sumnja, ubice Nikole Bojovića, Jugoslav Cvetanović… Upravo se krvne osvete boji Ratko Koljenšić…

Advokat Ratka Koljenišća, Boris Marinović za portal “Standard” je potvrdio da njegov klijent očekuje da ga uskoro ponovo pozove viši državni tužilac Željko Tomković.

Koljenšić na saslušanju

Podsjećamo, Koljenšić je isprva tvrdio da nije kriv. Međutim, sve se mijenja dan prije nego što je crnogorska policija krajem jula blizu porodične kuće Koljenšića u Nikšiću, uhapsila majku Nikole i Luke Bojovića, Anđelku (66) i njenog rođaka Matiju Bojovića (35) koji su navodno spremali ubistvo Koljenšića. Dan prije nego su uhapšeni, Koljenšić je odlučio da prizna krivicu jer strahuje za svoj i život svoje familije.

Majka Anđelka na sahrani sina Nikole

Sporazum o priznanju je u julu propao jer je viši tužilac Željko Tomković odbio Koljenšićevu ponudu da za umiješanost u ubistvo Bojovića odleži samo osam godina u zatvoru.

„Moj klijent nije odustao od namjere da prizna krivično djelo koje mu se stavlja na teret. Termin novog saslušanja po pitanju potpisivanja sporazuma nije zakazan ali očekujemo da nas tužilac Tomković pozove u najskorije vrijeme kako bi nastavili pregovore”, kazao je advokat Marinović.

Prema do sada nepotvrđenim optužnicama, sada pokojni Slobodan Šaranović organizovao je kriminlanu grupu kako bi osvetio ubistvo svog brata Branislava. Bio je uvjeren da je direktni nalogodovac i organizator tog ubistva Luka Bojović, zbog čega je odlučio da grupa koju je organizovao ubije Bojovićevog brata Nikolu.

Za novčanu nadoknadu, prema spisima Tužilaštva, član te grupe postao je Koljenšić, koji je organizovao prevoz ubice Saše Cvetanovića iz Crne Gore u Beograd. Koljenšić i Cvetanović su zatim pratili kretanje Nikole Bojovića kako bi pronašli pogodno mjesto i vrijeme za njegovu likvidaciju. Nakon što su došli do saznanja da će mlađi Bojović 29. aprila 2013 godine proći ulicom Carice Milice, kako piše u aktu Tužilaštva, Koljenšić je Cvetanoviću desnom rukom pokazao mjesto na kome je najpogodnije da čeka metu. Ubrzo nakon toga Bojović je naišao, a Cvetanović je u njega rafalno ispalio 15 hitaca.

Krajem septembra ove godine, u Vranju je ubijen Jugoslav Cvetanović, koji je rođeni brat Saše Cvetanovića. Pretpostavlja se da je ubijen jer je Saša povezan sa ubistvom Bojovića.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

FDA: Koristi od vakcinacije djece protiv Kovida 19 značajno...

Saopštenje dolazi pošto se očekuje da će panel spoljnih stručnjaka u utorak glasati da li da preporuči...

Regija na rubu sukoba: Bajden šalje moćnu petorku da...

Lidere brine i uloga Rusije koja bi već za nekoliko dana mogla, za početak, zadati težak diplomatski...

BANA: Abazoviću na sastanku predat spisak zahtjeva

Ukazali su da je u posljednje vrijeme, kako tvrde, sve više izraženo podizanje betonskih i metalnih krstova...

DPS Žabljak: Nova kadrovska struktura spremna da se uhvati...

"Na konferenciji je učestvovao 81 delegat i izabran je novi saziv Opštinskog odbora. Osim novoizabranih 50 članova,...

Završen prvi CBCG FinTech Hackaton: Prva nagrada za tim...

Kako je saopšteno iz CBCG, prvu nagradu, u iznosu od 3. 000 eura, osvojio je tim “Budućnost”...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare