SVJEDOCI U ŠOKU: Mladić je ležao u lokvi krvi,”Dacić mu bila kao majka”

Tokom današnjeg suđenja povodom ubistva Božidara Vujadinovića(18), za šta je optužena Razija Dacić (43), svjedoci Milinković Dragana i Muculović Ljiljana kazale su pred sudom da su bile u šoku povodom ovog događaja. Milinković je, između ostalog, vidno uznemirena i potrešena, navela da je ispred lifta ugledala mladića koji leži u lokvi krvi. Muculović je kazala da je "Dacić Božidaru bila kao majka".

Mladić u lokvi krvi

“Bila sam u trgovinu. Kad sam došla, zatekla sam ispred lifta takvu scenu….pitala sam komšinicu jeste li zvali hitnu. Groznu scenu sam zatekla….momka kako leži, krvav je bio sav…Ona je bila pored njega. Govorila je “molim te probudi se” i čučala je pored njega. Bila je dosta mirna. Kad sam je pitala što nije zvala hitnu, rekla je da ne zna broj”, kazala je danas pred sudom Dragana Milinković u svojstvu svjedoka, koja je bila vidno potrešena.

Milinković je prva komšinica Razije Dacić. Ona je, kroz suze i vidno potrešena, zamolila sud da je više ne uznemiravaju povodom ovoga jer ne može, kako kaže, opet isto da proživljava.

Njen muž, Srđan Milinković, kazao je danas pred sudom da je bio u stanu sa četvorogodišnjim djetetom, kada je došla njegova žena i uznemirena vikala da pozove hitnu.

“Izašao sam ispred. Zatekao sam mladića u lokvi krvi kojeg komšinica drži u naručju. Optužena je bila uznemirena. Čini mi se da je govorila “Boki probudi se, nemoj da umreš”. Nisam joj vidio suze, ali je bila van sebe. Iz tog stana nikad nisam čuo nešto što bi ukazalo na ovaj događaj”, naveo je u svom svjedočenju Milinković.

“Bila mu je kao majka”

Muculović Ljiljana je u svom iskazu pred sudom više puta navela da u odnosu Razije i stradalog mladića nije bilo ništa što bi ukazalo na neki drugi odnos, dodajući da se Dacić prema njemu ponašala kao majka.

“Ona me je nazvala telefonom i rekla mi je da se Božo nagrdio, da požurim. Kada sam došla ispred zgrade sam zatekla momka koji mi je rekao da mladić ispred lifta leži u lokvi krvi. Došla je hitna. Razija i ja smo pošle za njima u Urgentni centar. U jednom trenu sam vidjela nju kako priča sa dva policajca. Kasnije kada sam se okrenula, nisam više vidjela ni nju ni policiju. Tada sam otišla”, kazala je Muculović.

Vujadinović spavao kod optužene

Ona je dodala da roditelji stradalog mladića žive teško i da je zbog toga Razija njoj rekla da mu nađe posao. Dodala je da je u lokalu, gdje je Dacić radila, čula kako je jednim gostima govorila da ako imaju garderobu za ovog mladića da joj daju.

Na pitanje suda kazala je da joj nije bilo čudno što je Božidar znao da prespava kod Razije, jer su mu roditelji teško živjeli. Odgovorila je da je Razija u ovom periodu bila u emotivnom odnosu sa čovjekom koji je oženjen i da ne zna da li je to smetalo stradalom mladiću.

“Razija mi je jednom rekla da je Božidar počeo dobro da pije. Požalila mi se da mu je našla građevinski posao ali da se on nije pojavio na tom gradilište”, navela je ona.

Optužnica: Dacić mladića ubola nožem u grudi

Prema navodima optužnice, Dacić je 27. novembra 2019. godine u Podgorici u svom stanu ubila B. V. tako što ga je nakon prepirke, ubola nožem u grudi nanoseći mu teške tjelesne povrede od kojih je preminuo

“Da je optužena izvršila krivično djelo koje joj se stavlja na teret proizilazi iz do sada prikupljenih dokaza. Iz nalaza i mišljenja vještaka ljekara obducenta proizilazi da je smrt kod žrtve nasilna. Takođe, okrivljena u odbrani nije sporila da je došlo do svađe između nje i B. V. i da ga je ubola nožem u predjelu grudi”, navodi se u optužnici.

Dacić je nakon hapšenja u tužilaštvu tvrdila da nije imala namjeru da ubije 24 godine mlađeg mladića.

Ona je 2000. godine pravosnažno osuđena na osam godina zatvora jer je izazvala požar u kom su stradale njena jednomjesečna ćerka E. D. i jednogodišnja ćerka njene prijateljice Dž. L.

To djelo je kvalifikovano kao teško krivično djelo protiv opšte sigurnosti u sticaju sa izazivanjem opšte opasnosti.

Željka Bojanić

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

O ukidanju mjera Njemačka odlučuje tek početkom januara

On je apelovao na građane da vode računa o higijeni i sprovode mjere socijalne i fizičke distance...

Lukovac: Uplitanje crkve u vođenje spoljne politike apsolutno neustavno

Komentarišući izjavu episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija u vezi sa proglašenjem ambasadora Srbije Vladimira Božovića za nepoželjnu osobu u...

U Hrvatskoj i Sloveniji preminulo 105 kovid pacijenata

Na bolničkom liječenju su 2.273 pacijenta a od toga je na respiratoru 260 pacijenata, prenosi Indeks.

U BiH registrovane 664 novozaražene osobe, 44 preminule

Zavodu za javno zdravlje Federacije BiH prijavljeno je 1.399 uzoraka, od kojih su 573 pozitivna na korona...

Nova škola u znak sjećanja na Novku Ubović, poznatu...

U znak sjećanja na nju, članovi njene familije izrazili su želju da doniraju finansijska sredstva za izgradnju...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare