Terzić: Abazović i Kovač došli na lice mjesta nakon što sam im ja dozvolio, uviđaj bio završen

Premijer Dritan Abazović je na čelu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, a ministar pravde Marko Kovač ispred Biroa za koordinaciju. To su dva ozbiljna tijela, kazao je v.d. čelnika Uprave policije Nikola Terzić pravdajući to što su pomenuti izviđali tunel koji je iskopan ispod depoa Višeg suda.

On tvrdi da je uviđaj bio završen prije nego su došli.

” Dok ne dođete na lice mjesta ne možete da sagledate određene okolnosti. Druga stvar: uviđaj na dijelu prostora gdje su bili Abazović i Kovač je bio završen. Oni nijesu došli na lice mjesta prije nego što su konsultovali mene. Ja sam konsultovao ljude koji rade samu istragu i pitao da li remete da dođu na lice mjesta i upoznaju se sa detaljima od strane rukovodioca podgoričke policije. Čini mi se da su kontaktirali tužioca koji je rekao da na tom dijelu mogu da borave “, istakao je Terzić.

Podsjećamo, rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) Duško Milanović rekao je ranije da će provjeriti ko je i po kojem osnovu dozvolio odlazećem premijeru Dritanu Abazoviću i njegovim ministrima Filipu Adžiću i Marku Kovaču da izvrše “izviđaj” tunela koji vodi do depoa u Višem sudu.

Dodao je da će se oni odrediti u slučaju da se utvrdi da je prekršeno neko pravilo procedure.

” Juče smo izuzeli materijalne dokaze i proslijedili na vještačenje. Policija obezbjeđuje lice mjesta. Niti nas je ko pitao za dozvolu da posjeti – niti smo znali dok to nijesmo vidjeli u medijima “, rekao nam je Milanović.

Odgovarajući na pitanje Pobjede cijeni li ODT da lica koja neovlašćeno pristupaju mjestu forenzike mogu da kontaminiraju mjesto istrage, utiču na njen tok ili potencijalno prikriju postojeće tragove Milanović je istakao da im je fokus trenutno na tome da se pronađu odgovorni za iskopavanje tunela.

“Onda ćemo gledati da li je bilo čijih propusta ili nije”, zaključio je Milanović.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare