Treći dan potrage za dječakom bez uspjeha, sjutra nastavak ako dozvole vremenski uslovi

Treći dan potrage za dječakom kojeg je prije četiri noći na šetalištu Pet Danica u Herceg Novom talas povukao u more nije dao rezultata, kazao je CdM-u načelnik Odjeljenja za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja, Žarko Lukšić. Evropska agencija za zaštitu granica, Fronteks, uključila se sinoć u izviđanje i potragu, a danas su se pretraživale pećine, stijene, morsko dno, a uključen je bio i dron, koji je uz helikoter Vojske Crne Gore pretraživao zaliv.

“Potraga je obustavljena u 14 časova. Pogoršalo se vrijeme. Sjutra nastavljamo ako budu dozvoljavali vremenski uslovi”, istakao je za CdM Lukšić.

On je ranije kazao da je u potragu uključen i dron, koji uz helikoter Vojske Crne Gore pretraživao zaliv.

“Akcija pretage je počela u devet časova. Uključili smo ribarski čamac Direktorata za ribarstvo, novi čamac Hidrometeorološke službe, tu su ronici, Direktorat za zaštitu i spašavanje, dva skutera, čamac Mornarice Vojske Crne Gore, čamci privatne kompanije… Mi ćemo dronom pretraživati. Voda je čista i bistra. Nadamo se danas rezltatima s obzirom da je danas čisto, vedro, a sjutra opet pogoršanje vremena”, istakao je Lukšić.

Ranije danas, Danilo Mijajlović iz Regionalnog ronilačkog centra kazao je CdM-u da je njihov tim oko devet časova zaronio da u skladu sa planom pregleda pećine i stijene u priobalnom dijelu.

“Danas će ekipe za pretragu biti pojačane timovima Hidrometereološkog zavoda i ribarske inspekcije koji će sa svojom opremom sondirati morsko dno i utvrđivati tačke koje će nasi ronioci pregledati”, kazao je Mijajlović.

Hercegnovski dio zaliva sinoć je nadlijetao helikopter Međunarodne organizacije Fronteks kako bi pokušali i u noćnim uslovima da nastave potragu za trinaestogodišnjim dječakom.

To je specijalizovani helikopter koji ima mogućnost za noćno osmatranje terena sa termovizijskim kamerama i drugim uređajima prilagođenim za ovu vrstu pretrage. .

Podsjećamo, dječaka je povukao morski talas u momentu kada je on pokušao da se fotografiše.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Zenka: Veliki broj naših glasača nije izašao u prvom...

“Nismo očekivali ovoliko glasova, ipak je ostvarena značajna brojka.Očekivali smo da dobijemo dovoljno glasova da naš kandidat...

Crnogorski penzioneri uputili skoro 90.000 eura pomoći Turskoj i...

Fond PIO je nakon što su dostavljeni potpisane odluke svih mjesnih i opštinskih udruženja penzionera donio odluku...

Damjanović: Uvođenje jedinstvenog šaltera pojednostaviće usluge u prekograničnoj trgovini

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, Mapa puta je pripremni dokument koji sadrži set izvještaja o sprovedenim...

CEDIS: Zbog prekida kabla djelovi Murtovine, Zlatice, Doljana i...

Zbog prekida kabla 10 kV Kom, izazvanog radovima trećeg lica, bez napajanja su: Dio Doljana (Mosorska), Kučki...

Značajan rast investicija u sektoru elektronskih komunikacija

Kako navode iz EKIP, ostvarene investicije su za 33,54 procenta veće u odnosu na 2021. godinu kada...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare