Tužilaštvo formiralo predmet protiv potpredsjednika Demokrata zbog navodnog fotografisanja maloljetnice

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama danas je zvanično saopšteno da je formiran predmet povodom prijave da je J.S. fotografisano maloljetno lice, te da je u toku izviđaj i prikupljanje obavještenja. O ovome je portal Standard prvi pisao.

J.S. je potpredsjednik Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore u ovom gradu i direktor Uprave za naplatu lokalnih prihoda u Opštini Berane.

“U cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti predmetnog događaja policijskim službenicima je naloženo prikupljanje informacija i ostalih dokaza neophodnih za utvrđivanje postojanja eventualnog krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti”, navodi se u saopštenju ODT Berane.

Dodaje se da je “s obzirom na to da je riječ o predmetu koji se odnosi na maloljetno lice, neophodno da se prilikom saopštenja i objavljivanja informacija poštuje zaštita prava maloljetnih lica”.

Prema nezvaničnim informacijama nakon saslušanja policija je po nalogu nadležnog tužioca od Stavljenića oduzela mobilni telefon koji će biti upućen na vještačenje.

Zbog osjetljivosti ovog slučaja za sada je rano govoriti o mogućoj kvalifikaciji djel, saopštilo je više izvora portala Standard, već se čeka zvaničan stav Tužilaštva.

Janko Stavljenić saslušan je povodom sumnje da je 2. avgusta nedozvoljeno fotografisao dvanaestogodišnju djevojčicu čiji je otac slučaj prijavio policiji pisao je portal Standard.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Abazović: Očekujem da posao oko kupovine Željezare danas bude...

On je kazao da su ostali da se dogovore tehnički detalji, ali očekuje da posao danas bude...

Đukanović: Dobre vijesti na početku Samita u Tirani

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, prisustvovao je ceremoniji potpisivanja izjave o romingu između EU...

CBCG: Započela zvanična posjeta MMF-a Crnoj Gori

Prezentujući predstavnicima MMF-a ključne trendove koji karakterišu bankarski sektor Crne Gore, Žugić je konstatovao da su banke...

Crnogorsko tužilaštvo da samoinicijativno procesuira zločine počinje tokom rata...

Najveći broj pripadnika JNA, kako se navodi u zajedničkom saopštenju tih NVO, preko 7000, koji su učestvovali...

Dragan Damjanović novi šef Radne grupe za pregovaračko poglavlje...

“Trenutna pregovaračka struktura prilagođena je zahtjevima Nove metodologije pristupanja EU sa ciljem stabilizacije ispunjenja obaveza koje proističu...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare