Tužilaštvo odlučuje da li je sudija Bulatović kršio zakon

Nakon što je predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica dostavila predsjedniku Osnovnog suda Kotor Branku Vučkoviću pritužbu koju je potpisalo lice sa inicijalima B.J., koja se odnosi na sudiju Veljka Bulatovića, predsjednik ovog suda je pritužbu sa fotografijama dostavio na izjašnjenje sudiji Bulatoviću, pišu Vikend novine.

Sudija Bulatović je u svom izjašnjenju negirao navode pritužbe i između ostalog naveo da je saglasan da se pritužba dostavi tužilaštvu radi ispitivanja navoda.

„Predsjednik suda je Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru dostavio pritužbu sa priloženim fotografijama, kao i izjavu sudije Bulatovića, radi provjere njenih navoda, da li u radnjama sudije Bulatovića ima elemenata nekog krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti.

Takođe, predsjednik ovog suda je dostavio Sudskom savjetu, Komisiji za etički kodeks sudija inicijativu za pokretanje postupka za utvrđivanje povrede člana 7 Etičkog kodeksa sudija protiv sudije Bulatovića”, kazali su Vikend novinama iz kotorskog suda.

Podsjećamo, pojedini mediji su objavili da je sudija Bulatović prijavljen za navodno nedostojno ponašanje.
Iz Nevladine organizacije LGBT Forum Progres i LGBTIQ Socijalni centar osuđuju neetično postupanje medija zbog neprovjerenih i nep otvrđenih navoda koj ima je sudija Bulatović targetiran kao nosilac javne funkcije i građanin Crne Gore.

„Smatramo da ovakvo postupanje pomenutog portala predstavlja grubo kršenje Kodeksa novinara Crne Gore u članovima 2, 4 i 7, te iskazujemo bojazan da može doći do kršenja člana 9. Osim što predstavlja povredu Kodeksa, navođenje nečije percipirane ili pretpostavljene seksualne orijentacije u negativnom i malicioznom kontekstu takođe predstavlja i povredu prava na privatnost i ličnosti pojedinca.

Moramo da budemo svjesni da se u Crnoj Gori još uvijek vrši zloupotreba LGBTIQ zajednice time što se pojedinci ‘označavaju’ kao dio ove zajednice u pokušaju da se javno ‘diskredituju’, što je nedopustiva praksa kojom se krši niz zakona. Ne ulazeći u niti pretpostavljajući bilo koje lično svojstvo V.B., smatramo da se ovakvim navodima i njihovim iznošenjem na ovaj način ovom pojedincu pokušava ‘nacrtati meta’, čime se povređuju njegova brojna ljudska prava i dostojanstvo”, navodi se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

SZO: Putovanja su sada relativno bezbjedna

Vrhunski stručnjak za vanredne situacije Majk Rajan takođe je rekao da bi testovi za korona virus trebalo...

U Fransuskoj više od 49.000 novozaraženih

Broj novozaraženih veći je za 2.000 nego juče, ali manje za 3.000 nego u nedjelju kada je...

(VIDEO) Uništen raketni sistem koji je sijao smrt u...

"Bayraktar TB2 SİHA" naoružan bespilotnim avionima uništio je sistem "Smerch MBRL" koji pripada armenskim snagama.

BEOGRAD: Građani palili svijeće kod Hrama Svetog Save za...

U maloj crkvi kod Hrama Svetog Save vjernici su danas palili svijeće za mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji...

REKORD: U svijetu više od pola miliona oboljelih za...

Od toga je oko polovina novozaraženih, 258.628 u Evropi. U Sjevernoj i Južnoj Americi registrovano je 152.211...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare