TUŽILAŠTVO: Vodimo izviđaj kako je službenik policije povrijedio dvije osobe – policija danima ne odgovara da li je rađen uviđaj nezgode

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću vodi izviđaj u vezi događaja u mjestu Bogetići – Nikšić, prilikom čega je službenik policije upravljajući službenim vozilom, povrijedio dvije osobe, kazao je Standardu državni tužilac portparol Stevo Šekarić.

”Do sada su prikupljena obavještenja od službenog lica koje je upravljalo vozilom, lica koja su se nalazila u vozilu i lica službenika policije koji su se nalazili na licu mjesta”, odgovorio je on Standardu.

Nakon kompletiranja spisa biće donijeta odluka u predmetu. Iz ODT nisu odgovorili da li je vršen uviđaj saobraćajne nezgode.

Takođe, iz Uprave policije već danima ne odgovaraju na pitanja portala Standard, a u vezi sa tim da li je vršen uviđaj saobraćajne nezgode, kao i da li će protiv vozača biti pokrenut postupak zbog izazivanja saobraćajne nezgode i propusta u zaštiti štićene ličnosti. Policija ne odgovara ni na pitanja da li je ćerka premijera Zdravka Krivokapića štićena ličnost i po kojem zakonskom osnovu, a ukoliko jeste zašto je vožena u vozilu Generalnog sekretarijata Vlade, a ne u vozilu Uprave policije.

Podsjetimo, 8. aprila u mjestu Bogetiće kod Nikšića, došlo je do incidenta u kome je Vladino službeno vozilo registarskih oznaka PG-CG 301, prošlo kroz masu okupljenih i udarilo dva građanina.

Vozilo pripada Generalnom sekretarijatu Vlade Crne Gore, a njime je upravljao službenik Uprave policije, za kojeg na društvenim mrežama tvrde da se zove Dražen Jeknić. Takođe, kako je premijer Zdravko Krivokapić saopštio u vozilu se nalazila njegova ćerka koja je štićena ličnost.

KAKO JE VOZAČ KRIVOKAPIĆEVE KĆERKE IZAZAVAO INCIDENT: Napravio niz propusta u proceduri obezbjeđenja štićene ličnosti, na kraju pobjegao sa mjesta udesa

Podsjetimo, 9. aprila ovo Tužilaštvo je saopštilo Standardu da je pokrenulo izviđaj povodom događaja na magistralnom putu Nikšić – Podgorica. Državni tužilac naložio je Upravi policije – CB Nikić prikupljanje potrebnih obavještenja od lica zatečenih na lice mjesta, uključujući i policijske službenike, naložio pribavljanje medicinske dokumentacije za lica povrijeđena u navedenom događaju.

Takođe, tužilac je naložio i pribavljanje audiovizuelnog snimka sa lica mjesta, te preduzimanje svih mjera i radnji vezanih za navedeni događaj, saopštili su oni Standardu.

A.T.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Marković: Nema pregovora oko antifašizma!

Marković je kazao da je takva vijest iz Ministarstva prosvjete toliko bezumna, da uopšte neće dozvoliti sebi...

Bošković: Dođosmo do vremena kada svi koji promovišu antifašizam...

“Nevjerovatan sunovrat Crne Gore. Od građanskog, multietničkog i prije svega antifašističkog društva, koje je bilo primjer suživota...

Palestinski militanti ispalili više od 1.600 raketa prema Izraelu

Oko 400 raketa ispaljeno je iz Gaze i nije uspjelo doći do izraelske teritorije, rekao je Džonatan...

Ambasada SAD donirala Forenzičkom centru IT opremu vrijednu 108...

Rajnke je zajedno sa v.d. direktora policije Zoranom Brđaninom obišla Forenzički centar kako bi se upoznala sa radom forenzičkih...

Znate li šta znači Bajram šerif mubarek olsun?

Posjete su sastavni dio bajramskih blagdana. Bajram se kod muslimana čestita riječima: ”Bajram šerif...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare