Uhapšen Rade Milošević i još četiri osobe: Cigarete umjesto u spalionici završile na drugoj lokaciji?

U koordiniranoj akciji SDT i ANB večeras je uhapšen direktor Uprava prihoda i carina Rade Milošević, zajedno sa još tri osobe, potvrđeno je portalu Standard. Nezvanično saznajemo da su pored njega uhapšeni Zdravko Kosanović, i Brano i Ivan Mićković i Ivan Ivanović

Sumnja se da je Milošević bio u organizovanom lancu koji je krao i švercovao dio cigareta, koje je država ljetos zaplijenila u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar.

Akcija i dalje traje, i prema saznanjima portala Standard spisak uhapšenih još nije konačan.

Kako nezvanično saznajemo, u toku su privođenja i nekoliko službenika Uprave policije i Uprave carina.

Prema pouzdanim informacijama portala Standard tokom prekjučerašnje akcije paljenja cigareta gdje su prisustvovali Milošević i premijer u tehnickom mandatu Dritan Abazović, nijesu zapaljene sve cigarete koje su tako proknjižene, već je jedan dio cigareta zaplijenjenih u Slobodnoj zoni u Luci Bar završio na drugoj adresi.

Uhapšeni Brano i Ivan Mićković su vlasnici firme MiRAI, u čijem vlasništvu je i kompanija Javorak ,gdje su u spalionici zaplijenjene cigarete trebale biti uništene.

Zdravko Kosanović, čije ime se već dovodilo u vezu s zaplijenjenim cigareta takođe je uhapšen u ovoj akciji. Kosanović je prema pisanju medija stvarni vlasnik srpske kompanije “KOZD” kojoj su zaplijenjene cigarete u Luci Bar, a javnosti je poznat odranije.

Kako su mediji pisali Kosanović važi za bezbjednosno interesantnu osobu i svojevremeno je bio pod posebnom obradom policije i Specijalnog tužilaštva.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Glavonja
Glavonja
02/10/2022•04:24 04:24

Djemuje ona drugarica sto se srijece sa njom slucajno po utakmica