UHAPŠENA DVA NIKŠIĆANINA ZBOG INCIDENTA NA BOGETIĆIMA: Sumnja se da su napali vojna lica i policajca

Nikšićani G.N. (40) i Ž.T. (28) uhapšeni su zbog incidenta na Bogetićima koji se dogodio 8. aprila, a u kojem su lakše povrijeđena dva pripadnika Vojske Crne Gore i jedan policijski službenik, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju UP se navodi da je nikšićka policija 8. aprila, kao i do sada, sprovodila mjere Ministarstva zdravlja u cilju sprečavanja širenja koronavirusa i poštovanja mjere zabrane izlaska i ulaska u Nikšić, koja je na snazi.

”Policijski službenici su na kontrolnom punktu u mjestu Bogetići licima koja su se uputila ka izlazu iz grada, kontrolisali potvrde izdate od strane poslodavca, kao i rješenja o radnom odnosu ili ugovor o radu, gdje je od strane lica koja nijesu ispunjavala propisane uslove i koja nijesu imala navedena dokumenta organizovana blokada magistralnog puta Nikšić – Podgorica”, navedeno je u saopštenju.

Ovom prilikom službeni autobus koji je prevozio pripadnike Vojske Crne Gore, koji su se vraćali sa radnog angažovanja iz Podgorice u Nikšić, zbog blokade pomenute saobraćajnice, zaustavio se u mjestu Bogetići.

Nedugo zatim došlo je do incindenta u kojem su, kako su rekli u policiji, lakše povrijeđena dva pripadnika Vojske Crne Gore i jedan policijski službenik koji je pokušao da spriječi incident. Dalji sukob, kako kažu, spriječili su policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić.

”U cilju rasvjetljavanja ovog događaja nikšićka policija je u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Nikšiću preduzela niz mjera i radnji. Policija je juče identifikovala  G.N. (40) iz Nikšića i došla do sumnje da je ovo lice izvršilo krivično djelo nasilničko ponašanje zbog čega je lišen slobode i uz krivičnu prijavu biće sproveden tužiocu na dalju nadležnost. Identifikovano je još jedno lice koje je učestvovalo u ovom događaju Ž.T. (28) iz Nikšića i on je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti na štetu policijskog službenika”, objašnjeno je u saopštenju.

U policiji dodaju i da su službenici Centra bezbjednosti Nikšić snimili blokadu saobraćajnice u mjestu Bogetići koja je organizovana prethodna dva dana, te i sve registrovane incidentne situacije.

”O događajima je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću radi utvrđivanja da li u radnjama kako organizatora, tako i učesnika blokade, te i aktera incidenta ometanja kretanja službenog vozila u kojem su se nalazile štićene ličnosti, ima elemenata krivične ili prekršajne odgovornosti o čemu će javnost biti blagovremeno i objektivno informisana”, kažu u Upravi policije.

Poručuju da policijski službenici preduzimaju mjere i radnje u cilju identifikacije i procesuiranja izvršilaca prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, gdje je, kako kažu, već procesuiran veći broj osoba koje su ometale policijske službenike u vršenju službenih poslova i nijesu postupali po njihovim naređenjima.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U izraelskim napadima za pet dana ubijeno 145 Palestinaca,...

Prema podacima Palestinskog društva Crvenog polumjeseca, 17 povrijeđenih ljudi ustrijeljeno je bojevom municijom, a osam gumenim mecima....

CNP: Komemoracija povodom smrti Zefa Bata Dedivanovića u utorak

Dedivanović je rođen 1939. godine u Zatrjepču kod Podgorice. Osnovnu školu završio je u Zmajevu (Vojvodina), a...

Ministarstvo zdravlja: Dato preko 140 hiljada doza vakcina

Tokom 15. maja dato je 2.889 doza, od kojih je 2.668 prvih i 211 drugih doza.

UP: Identifkovane osobe koje su uništavale sadnice u parku

"Uvidom u video snimak i preduzetim aktivnostima na terenu policija je došla do sumnje da su osobe...

DPS: Krivokapić da prestane da se ponaša u maniru...

U suprotnom, kako navode pozivaju ga da već jednom prestane da iznosi neistine, što već dugo radi...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare