Izvor:Pobjeda

Ulcinjanin prevarom uzeo 13.000 eura na ime izdavanja kuća na Adi

Osnovni sud u Ulcinju potvrdio je optužnicu nadležnog tužilaštva podignutu protiv okrivljenog R.M. iz Ulcinja, zbog krivičnog djela prevara.

Naime, kako stoji u optužnici oštećeni S.S.O. državljanin Turske uplatio je okrivljenom 13.000 eura na ime izdavanja kuća na Adi Bojani za prošlogodišnju sezonu, a kada je oštećeni došao u Ulcinj pred početak sezone okrivljeni mu je rekao da je zakasnio i nije mu vratio novac.

“Dana 23.11.2018. godine u Ulcinju, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 13.000 eura, okrivljeni R.M. je lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu i održavao u zabludu oštećenog S.S.O. iz Turske i naveo ga da na štetu imovine nešto učini, na način što mu je lažno prikazao da će mu pod zakup izdati dva privremena objekta za period ljetnje turističke sezone i to za mjesece april, maj, jun, jul, avgust, septembar i oktobar mjesec 2019. godine, koji se nalaze na lijevoj obali rijeke Bojane označeni kao L13 i L14, površine Po= 120 m2 i Pt = 60 m2”, stoji u optužnici Osnovnog državnog tužilaštva u Ulcinju.

Kako se dalje navodi, 23.11.2018. godine sačinjen je ugovor između okrivljenog i oštećenog, a koji ugovor je ovjeren kod notara K.G. u Ulcinju.

“Pa je oštećeni S.S.O. smatrajući da će mu okrivljeni zaista ustupiti na korišćenje označene privremene kućice istom na dan pred zaključenje predmetnog ugovora dana 22.11.2018 godine predao iznos od 3.000 eura u restoranu “Fiška” vlasništvo okrivljenog, dok mu je dana 23.11.2018 godine nakon ovjere predmetnog ugovora predao iznos od 10.000 eura, koji novac u iznosu od 13.000 eura je okrivljeni zadržao za sebe, a oštećenom po dolasku u Ulcinj, aprila mjeseca 2019. godine nije dozvolio korišćenje kućica”, detalji su optužnice.

R.M. je tom prilikom kazao oštećenom da je zakasnio i da stoga raskida ugovor.

“Oštećeni je pristao na raskid ugovora o zakupu ovjerenog dana 23.11.2018. godine, s tim da mu okrivljeni vrati iznos od 13.000 eura koji mu je dao na ime zakupa, na šta okrivljeni nije pristao i povišenim tonom mu se obratio, tjerajući ga iz restorana, pri čemu je bio svjestan svoga dijela i htio njegovo izvršenje”, zaključuje se u optužnici.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Komisija za zdravstvo DPS: Nestašica ljekova i medicinskih sredstava...

Iako su, kako kažu, na katastrofalnu situaciju u zdravstvu više puta ukazivali, ističu da im uopšte nije...

SAD: Avion udario u dalekovod, 117.000 ljudi ostalo bez...

Najmanje 117.000 potrošača ostalo je bez električne energije nakon što je mali avion udario u dalekovod u...

Ne mogu da posjete partnera kada je u bolnici

Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola, kojim je propisano da mogu da uživaju ista prava kao...

Tramp ne želi da se vrati na Tviter

Prošlo je nekoliko dana od kada je Ilon Mask vratio nalog Donaldu Trampu, a bivši američki predsjednik...

Snažan zemljotres 27 kilometara od Travnika

Jak zemljotres jačine 4,6 po Rihterovoj skali pogodio je jutros BiH. Dogodio se 27 kilometara sjeverozapadno od...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare