Izvor:Pobjeda

Ulcinjanin prevarom uzeo 13.000 eura na ime izdavanja kuća na Adi

Osnovni sud u Ulcinju potvrdio je optužnicu nadležnog tužilaštva podignutu protiv okrivljenog R.M. iz Ulcinja, zbog krivičnog djela prevara.

Naime, kako stoji u optužnici oštećeni S.S.O. državljanin Turske uplatio je okrivljenom 13.000 eura na ime izdavanja kuća na Adi Bojani za prošlogodišnju sezonu, a kada je oštećeni došao u Ulcinj pred početak sezone okrivljeni mu je rekao da je zakasnio i nije mu vratio novac.

“Dana 23.11.2018. godine u Ulcinju, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 13.000 eura, okrivljeni R.M. je lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu i održavao u zabludu oštećenog S.S.O. iz Turske i naveo ga da na štetu imovine nešto učini, na način što mu je lažno prikazao da će mu pod zakup izdati dva privremena objekta za period ljetnje turističke sezone i to za mjesece april, maj, jun, jul, avgust, septembar i oktobar mjesec 2019. godine, koji se nalaze na lijevoj obali rijeke Bojane označeni kao L13 i L14, površine Po= 120 m2 i Pt = 60 m2”, stoji u optužnici Osnovnog državnog tužilaštva u Ulcinju.

Kako se dalje navodi, 23.11.2018. godine sačinjen je ugovor između okrivljenog i oštećenog, a koji ugovor je ovjeren kod notara K.G. u Ulcinju.

“Pa je oštećeni S.S.O. smatrajući da će mu okrivljeni zaista ustupiti na korišćenje označene privremene kućice istom na dan pred zaključenje predmetnog ugovora dana 22.11.2018 godine predao iznos od 3.000 eura u restoranu “Fiška” vlasništvo okrivljenog, dok mu je dana 23.11.2018 godine nakon ovjere predmetnog ugovora predao iznos od 10.000 eura, koji novac u iznosu od 13.000 eura je okrivljeni zadržao za sebe, a oštećenom po dolasku u Ulcinj, aprila mjeseca 2019. godine nije dozvolio korišćenje kućica”, detalji su optužnice.

R.M. je tom prilikom kazao oštećenom da je zakasnio i da stoga raskida ugovor.

“Oštećeni je pristao na raskid ugovora o zakupu ovjerenog dana 23.11.2018. godine, s tim da mu okrivljeni vrati iznos od 13.000 eura koji mu je dao na ime zakupa, na šta okrivljeni nije pristao i povišenim tonom mu se obratio, tjerajući ga iz restorana, pri čemu je bio svjestan svoga dijela i htio njegovo izvršenje”, zaključuje se u optužnici.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Šuković koordinator svih aktivnosti u borbi protiv kriminala?

Odluka je donijeta jer se smatra da je Šuković jedan od najzaslužnijih za dosadašnje rezultate u borbi...

IZA KULISA: Milatović obećao liderima DF-a da će ,,lobirati...

Više izbora Pobjede saopštilo je da je Milatović, čiji pokret otvoreno najavljuje da očekuje poziciju premijera, takvo...

Za nešto više od godinu 675 prijema u crnogorsko...

Sredinom februara prošle godine u Službenom listu objavljena je Odluka o izmijenjenim kriterijumima za utvrđivanje osnova za...

Detalji optužnice: Boljeviću prijetili ubistvom na Ćemovskom polju

Okrivljenim policajima stavlja se zvanično na teret da su u maju 2020. godine teškim nasiljem pokušali da...

Novović ti sudi, Novović te tuži?

Ta okolnost moguće ne bi imala toliku težinu i dala bi se pravdati time da sudiji Novoviću...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare