UP o ubistvu u Tuzima: Đokaj poznat policiji zbog nasilja i droge

Uprava policije oglasila se saopštenjem za medije zbog velikog interesovanja javnosti o ubistvu koje se dogodilo 30. septembra u Tuzima.

Potvrdili su da se za osumnjičenm još traga, te da je lice poznato policiji.

“Službenici Uprave policije preduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju pronalaženja počinioca ovoga djela.

Takođe obavještavamo javnost da je ovo lice od ranije poznato policiji, te da su policijski službenici u odnosu na njega preduzimali službene mjere i radnje i protiv njega je 26. avgusta 2021. godine podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz čl. 36 stav 2 shodno Zakonu o zaštiti nasilja u porodici.

Prijavu je podnijela njegova bivša nevjenčana supruga Š.B. u kojoj je navela da joj je ovo lice upućivalo prijetnje napadom.”

Odmah po zaprimljenoj prijavi u službenim prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica na okolnosti događaja prikupljena su obavještenja od ova dva lica. Sa navodima prijave i sadržajem izjava upoznat dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da u konkretnom događaju nema elemenata bića krivičnog djela.

I.Dj. je lišen slobode zbog prekršaja iz čl. 36 stav 2 shodno Zakonu o zaštiti nasilja u porodici, te je narednog dana, 27.08.2021. godine priveden nadležnom sudiji za prekršaje na dalje postupanje”, navodi se u saopštenju.

“Osim toga, protiv njega su službenici Uprave policije u prethodnom periodu podnijeli i krivične prijave. Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga on je procesuiran 2017. godine, dok je 2019. godine podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje.

Takođe ističemo da je značajno interesovanje u odnosu na događaj od 30. septembra iskazao predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj sa kojim službenici Uprave policije ostvaruju kontinuiranu komunikaciju i saradnju”, zaključili su iz policije. 

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Španska vlada pred izglasavanjem o povjerenju krajnje desnice

Nijedna druga stranka u 348-članom donjem domu u Madridu nije rekla da će podržati pokušaj Voxovih 52...

BROJKE NE LAŽU: Ko će i kako do poslaničkih...

Jasno je, takođe, da je politička scena CG potpuno izmijenjena u odnosu na...

URA podržala Milatovića: Vrijeme je za novu modernu Crnu...

“Pobjeda Jakova Milatovića će označiti definitivni kraj vladavine Đukanovićevog režima u Crnoj Gori koji traje više od...

Vuković: Očekujemo trijumf Đukanovića u drugom krugu

„Očekivali smo ovakav ishod i zato što su naše projekcije bile da idemo do 35 odsto, jer...

Radu Miloševiću produžen pritvor još tri mjeseca

“Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore od 17.03.2023. godine za...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare