Uslovna kazna od četiri mjeseca zbog ilegalne gradnje

Okrivljeni K.S. i državna tužiteljka Osnovnot tužilaštva Herceg Novi sklopili su sporazum o priznanju krivice kojim je okrivljeni priznao da je počinio građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje. Za to je sporzaumom osuđen na uslovnu osudu kojom će se utvrditi kazna zatvora od četri mjeseca.

“Okrivljeni K.S., priznaje  da je u vremenu od 18. septembra 2018. godine do 08. februara 2019. godine u H.N., kao suinvestitor i ujedno i kao odgovorno lice u pravnom licu “M” D.O.O iz P., punomoćnik ovlašćen po punomoćju, kojim ga je “ M.” DOO P. ovlastio  da preduzima sve pravne i druge radnje u cilju dovršenja izgradnje ovog objekta, postupajući u okviru svojih ovlašćenja dobijenog od pravnog lica, a u namjeri da za  pravno lice pribavi korist koja se sastoji u nastavku gradnje i dovršenju navedenog objekta, postupao suprotno odluci nadležnog organa o zabrani gradjenja”, navodi se u dokumentu tužilaštva.

Urbanističko građevinski inspektor je zabranio gradnju, a okrivljeni je nastavio gradnju na objektu, koji je do tada bio izgrađen u grubim građevinskim radovima u tri etaže.

“Tako što je završio zidanje spoljašnjih zidova na 3-oj etaži sa bočne strane prema H.N, ozidao 4 etažu i potkrovlje i objekat građevinski dovršio, pričemu je bio svjestan svoga djela i htio njegovo izvršenje- navodi se u sporazumu”, navodi se u obrazloženju tužioca.

Državna tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu i okrivljeni su saglasni da Osnovni sud u Herceg Novom, kao stvarno i mjesno nadležan sud,

“Okrivljenom K.S. iz H.N., za djelo iz čl. 1 ovog sporazuma, izrekne uslovnu osudu kojom će se utvrditi kazna zatvora u trajanju od 4 mjeseca i istovremeno odrediti da se ona neće izvršiti ukoliko okrivljeni u vremenu od 2 godine ne izvrši novo krivično djelo”, navodi se u dokumentu.

Že.B.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

UN upozorava: Prvi put u 22 godine porasla stopa...

UN svake godine procjenjuje za koliko ljudi u svijetu će biti potrebna humanitarna pomoć. Pretpostavkama nastoje spriječiti...

Puna sebe, oduvjek su joj se gadili siromašni: Ovo...

Novinarka Lisandra Ohrstrom, bivša prijateljica Ivanke Tramp za časopis Veniti Fer raspisala se u odrastanju uz slavnu naslednicu.

Velika Britanija prva na svijetu odobrila vakcinu Fajzer-Bajontek

“Vlada je danas prihvatila preporuku nezavisne Regulatorne agencije za ljekove i zdravstvenu njegu...

Lekić: Kamere će dokazati da li je Bokan povezan...

"Danas, po ranim jutarnjim časovima ovlašćeni policijski službenici su sproveli Osnovno državnom tužilaštvu, državnoj tužiteljki Maji Knežević,...

Dr Nena Milačić, novi član Moj Lab tima: POSVEĆENOST...

U poliklinici Moj Lab, okupljeni su ljekari čije je stručno znanje uz podršku...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare