VDT Bijelo Polje za Standard: Kada CB Pljevlja dostavi tražene podatke, ocijenićemo radi li se o krivičnom djelu

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju od strane Centra bezbjednosti Pljevlja upoznato da je ispred prostorija tog Centra došlo do okupljanja građana, te je njima naloženo da ovom tužilaštvu dostave podatke i dokaze do kojih su došli preduzimajuči mjere i radnje vezano za pomenuti događaj, kazala je u odgovoru za Standard tužiteljka Tanja Nišavić.

Po dostavljanju traženih podataka tužilaštvo će cjeniti da li u konkretnom slučaju postoje elementi krivičnog djela iz nadležnosti ovog tužilaštva”, dodala je tužiteljka Nišavić.

ODT Pljevlja za Standard: Dali smo nalog da se obavijesti Više državno tužilaštvo o jučerašnjem događaju

Podsjetimo, prije tri dana u Pljevljima ispred Centra bezbjednosti okupila se grupa građana, a zbog imenovanja Harisa Đurđevića za novog načelnika, prilikom čega su građani govorili ”ustala je vojska srpska, neće ovo biti Turska”, čime su jasno ukazali na to da im smeta nacionalna pripadnost novog načelnika CB.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima Standardu je saopšteno je da je dat nalog Centru bezbjednosti Pljevlja da se o događaju u tom gradu obavijesti Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju radi ocjene o postojanju osnova sumnje da li je izvršeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti iz njihove stvarne nadležnosti.

Portal Standard uputio je pitanja VDT Bijelo Polje radi dobijanja informacije o tome da li je pokrenut postupak povodom ovog slučaja, kao i da li u postupanju okupljenih ima elemenata krivičnog djela izazivanja ili raspirivanja nacionalne, rasne ili vjerske mržnje, ili netrpeljivosti. Takođe, da li ima elemenata nekog drugog krivičnog djela.

Oni će, kako su kazali, ocijeniti da li u konkretnom slučaju postoje elementi krivičnog djela, kada dobiju tražene podatke od Centra bezbjednosti Pljevlja.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Predsjednica Slovačke uputila telegram Đukanoviću: U ovom teškom trenutku...

“Uvaženi gospodine Predsjedniče, sa dubokom tugom primila sam vijest o tragičnim događajima koji su se desili u...

Nikšićanin ranjen u tuči

Kako nam je nezvanično potvrđeno u Nikšiću je došlo do ranjavanja jedne osobe oštrim predmetom, kojoj su...

CPC će sjutra služiti liturgiju za stradale na Cetinju

Službe će, najavljuju iz CPC, služiti od 10 časova. “Pozivamo Vjerni narod da uzme...

Đukanović: Cijenimo pažnju susjeda i poruke saosjećanja i podrške...

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, danas imao odvojene telefonske razgovore sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i...

Rakočević o radu policije na Cetinju: Preventivne mjere potpuno...

Očekuje da se nadležni organi što prije izjasne po pitanju eventualnih propusta u radu policije.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare