UPRKOS PRITISCIMA: Veselin Veljović pušten na slobodu

Savjetnik za bezbjednost predsjednika Crne Gore Veselin Veljović pušten je da se brani sa slobode. Tu odluku donio je danas sudija za istrage Osnovnog suda na Cetinju, iako je tužilac tražio pritvor do 30 dana.

Tužilaštvo Veljovića, dojučerašnjeg direktora Uprave policije, sumnjiči da je tokom jučerašnjih protesta povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Premijer Zdravko Krivokapić je na Twitteru juče objavio da je naložio da se savjetniku Predsjednika Crne Gore i bivšem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću stave lisice na ruke.

Osim toga, srpski mediji su dan ranije najavljivali njegovo hapšenje, pa se može zaključiti da se radi o političkom pritisku da se Veljović zadrži u pritvoru.

Inače, njegovo pritvaranje je pravdano ponavljanjem krivičnog djela što je besmisleno jer se protst završio kao i uticajem na svjedoke i pored toga što su dva policajca, koja su navodno napadnuta, u svakom trenutku dostupna tužilaštvu.

Iz Podgorice je čak dovedena i interventna jedinica policije, što opet navodi na to da se očekivalo da će mu tužioc odrediti pritvor od 30 dana, kako bi ga interventa jedinica odvela u istražni zatvor.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Skupovi protesta i podrške zbog Bećkovića u pozorištu

Bećković, kojem je do prošle godine bio zabranjen ulazak u Crnu Goru, će večeras besjediti zajedno sa predsjednikom...

Skupština Crne Gore u plavom: Sjećanje na žrtve Holokausta

"Na ovaj način, crnogorski parlament se priključio kampanji koju je, povodom ovog važnog datuma, pokrenuo Svjetski jevrejski...

I Muk napustio Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije

“Razrješava se član Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na vidokom nivou Stevo Muk, zbog podnošenja ostavke”,...

YIHR: Veličaju se zločinci, a murala Srđana Aleksića nema

Prije 29 godina na današnji dan, Srđan Aleksić je od Vojske Republike Srpske branio svog prijatelja, Alena...

Sijarić razriješen, Joksimović v.d. direktorica Zavoda za školstvo

Rješenja o razrješenju Sijarića i imenovanju Joksimović objavljena su danas u Službenom listu Crne Gore.

NAJČITANIJE

1 komentar

guest
1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Jovo Z
Jovo Z
06/09/2021•22:14 22:14

Baš bih volio da sretnem Kasalicu!