Izvor:RTCG

Vukšić o slučaju “Tunel”: Propusta ima na sve strane

Savjetnik predsjednika Crne Gore za bezbjednost i odbranu Dejan Vukšić komentarisao je aferu “Tunel” u emisiji 'Okrugli sto' na TVCG a kazao je da propusta ima na sve strane.

Istraga za sada ide u dobrom pravcu, a u pravcu Beograda ranije je krenuo prvi čovjek crnogorske policije Nikola Terzić.

Tokom zvanične posjete MUP-u Srbije, s tamošnjim kolegama razgovarao je o organizovanom kriminalu ali je za TVCG nezvanično saopšteno da je bilo riječi i o razmjeni operativnih informacija u predmetu Tunel.

Međutim, dok istražitelji pokušavaju da dođu do mafije, u Višem sudu i dalje popisuju dokaze pokušavajući da utvrde šta je sve otišlo kroz tunel u kriminalno podzemlje. Ipak, budući da se u depou nalaze stotine hiljada predmeta, jasno je da detaljne provjere mogu potrajati. No, čekaće se i na odgovore na mnoga pitanja, posebno ona koja se odnose na propuste nadležnih.

“Obavještajno bezbjednosni sektor se i zove tako zato što podrazumijeva punu saradnju institucija sistema, to su državno tužilaštvo, Uprava policije i ANB. Propusta postoji na sve strane, ne možemo ih posmatrati pojedinačno”, kazao je u emisiji “Okrugli sto” na TVCG savjetnik predsjednika Crne Gore za bezbjednost i odbranu Dejan Vukšić.

Ivan Pekić iz Internacionalne policijske organizacije Crne Gore kazao je da ne može da shvati da nema odgovornosti u Upravi policije.

“Ne mogu da shvatim i da nema odgovornosti u ANB-u. Zna se da po određenim rejonima postoje agenti koji vrše nadzor i obavještajni rad i da li su na moralnu odgovornost apsolutno zaboravili”, rekao je on.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Udes u Bijelom Polju, nema povrijeđenih

Do udesa je došlo oko 20.30 časova, kada su se sudarila dva vozila bjelopoljskih registarskih oznaka.

Terzić o sukobu Adžića i Rmandića: Svi koji su...

Apsolutno me ne zanima. Neka komentarišu i nevladine organizacije i mediji nakon ovoga šta god hoće. Mene...

Ženu 17 godina držali u zatočeništvu, ljekari UKC-a RS...

Žena, koju su navodno članovi njene porodice godinama držali u zatočeništvu, primljena je u UKC 12. septembra...

Gazdić: Poglavlje 27 zatvaramo u 2025. godini

Naš najveći izazov u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom je usvajanje briselskih standarda iz oblasti zaštite životne...

Terzić: Abazović i Kovač došli na lice mjesta nakon...

On tvrdi da je uviđaj bio završen prije nego su došli. " Dok ne...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare