Izvor:rtcg

Za vođu “kavčana” u Sloveniji traže 12 i po godina zatvora

Pola godine nakon policijske akcije kojom je razbijen slovenački ogranak 'kavačkog klana', tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv 24 od 64 osumnjičena, piše mariborski list 'Večer'.

Prema pisanju Večera, u optužnici Specijalnog državnog tužilaštva nema dvojice pripadnika koji su sarađivali sa vlastima, koji su davanjem korisnih informacija uveliko doprinijeli hapšenju osumnjičenih.

Jedan od uhapšenih, pod nadimkom “Darko N.” treba da se pojavi kao krunski svjedok, a njegov identitet će ostati skriven pošto ima status zaštićenog svjedoka.

Policija nije uspela da utvrdi identitet pojedinih osoba umiješanih u lanac trgovine drogom, a poznati su samo njihovi nadimci. Neki od osumnjičenih su u bjekstvu, a neki su već u zatvoru u drugim zemljama.

Prema pisanju Večera, među optuženima je i osoba označena kao nepouzdani svjedok. Istražni sudija je odlučio da mu ne dodijeli status zaštićenog svjedoka.

U optužnici na 490 stranica izneseni su navodi o trgovini drogom, ali se ne pominje trgovina oružjem, jer sud nije dozvolio da se istraga proširi na taj segment, navodi “Večer”.

Kako se navodi, u optužnici su detaljno opisana navodna djela kriminalne grupe, a predložene su i kazne za osumnjičene. Za vođu ogranka Klemena Kadivca predložena je kazna zatvora od dvanaest i po godina.

Prema navodima policije i tužilaštva, slovenački ogranak “kavačkog klana” djelovao je od 2018. godine, a imao je jake veze u Španiji, Njemačkoj, Austriji, Srbiji, Italiji, Holandiji i Hrvatskoj.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Šta svijet može očekivati u slučaju katastrofe u nuklearnoj...

“Svaki napad na nuklearne elektrane je samoubilački”, rekao je prošle sedmice generalni sekretar Ujedinjenih naroda Antonio Gutereš, te je...

Njemačka neće odgovoriti na poziv za ukidanje ruskih turističkih...

Države koje podržavaju takvu zabranu kažu da Rusi ne bi trebalo da budu u mogućnosti da idu...

Demokrate: Abazović i dalje nije svjestan da mu riječ...

Prvo, smatraju Demokrate, Abazović očito i dalje, kako kažu, nije svjestan da su mu propali koncepti obje...

Nikolić: Abazović pokušava “političkim mehanizmom“ Mandića, koji se napaja...

“Upravo taj “mehanizam” mu je omogućio da bude premijer, kako bi se Crna Gora vratila na put...

Sud u Mjanmaru osudio svrgnutu liderku zemlje za još...

U četiri slučaja korupcije o kojima je odlučeno u ponedjeljak, Su Ći je navodno zloupotrebila svoj položaj...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare