Izvor:Pobjeda

Zamjenik direktora Aerodroma Radulović tokom suđenja izjavio da je izložen medijskoj hajci

Iako se do sada nijesam javno izjašnjavao, a imajući u vidu da moja cjelokupna porodica i ja trpimo nepotrebnu i neosnovanu medijsku hajku radi samopromocije tužilje uz pokušaj da kroz politički angažman mog oca dođe do svojih ciljeva, želim da se umiješam u spor, jer za to imam pravni i lični interes – kazao je juče pred podgoričkim Osnovnim sudom zamjenik direktora Aerodroma (ACG) Petar Radulović u postupku u kojem bivša savjetnica direktora ACG Biljana Knežević traži poništenje njegovog imenovanja tvrdeći da za to nema traženo radno iskustvo.

Na prethodnom ročištu, Knežević je tražila i da sud obaveže ACG da raspiše novi oglas za ovo radno mjesto, čemu se njihova advokatica Marija Radulović protivila tvrdeći da je riječ o preinačenju tužbe u objektivnom smislu, imajući u vidu da je zaključeno pripremno ročište.

Radulović, inače sin poslanika PZP Branka Radulovića, tvrdi da je proces njegovog imenovanja zakonit te da će, kao umješač u ovom sporu, sudu ukazati na neosnovanost tužbe Knežević i njen motiv. Njegova zastupnica Svetlana Lompar tražila je da se jučerašnje ročište odloži kako bi se upoznala sa dokazima, imajući u vidu da je Raduloviću dostavljena samo tužba i odgovor na tužbu radi njegovog izjašnjenja da li želi, da na prijedlog ACG, bude umješač na njihovoj strani.

Knežević, koja samu sebe zastupa, protivila se njegovom učešću, ukazujući da što god Radulović izjavi, ne može da promijeni pribavljenu dokumentaciju na osnovu koje bi sud jedino trebalo da odlučuje. Osvrćući se na tvrdnje Radulovića da je zakonito imenovan za zamjenika direktora, ukazala je da, u to vrijeme, nije bio zaposlen u ACG te da ne zna kako je sproveden taj postupak, dodajući da je riječ o njegovom subjektivnom mišljenju. Knežević se protivila i odlaganju ročišta, negodujući što advokati ACG Raduloviću od juna, kada je održano prethodno ročište, nijesu dostavili svu dokumentaciju i ocjenjujući da ponovo pokušavaju da dobiju na vremenu.

Lompar, koju je Radulović juče opunomoćio da ga zastupa, ukazala je da Knežević očigledno nije upoznata sa odredbama Zakona o parničnom postupku kako se strankama dostavljaju dokazi, dodajući da se to može uraditi jedino preko suda. Ukazala je, da su, imajući u vidu da je Radulović prozivan da želi da izbjegne suđenje, za odlučivanje u ovom sporu jednako bitne i izjave i dokazi.

Sutkinja Biljana Krgović, koja je prije nekoliko mjeseci preuzela ovaj predmet, ocijenila je da Radulović ima interes da ACG uspije u sporu, pa je samim tim i opravdano da se umiješa u postupak na njihovoj strani. Na tu odluku, kako je navela, tužilja nema pravo žalbe. Prihvatila je i zahtjev Lompar da se jučerašnje ročište odloži, jer sud, kako je navela, nije mogao da dostavi kompletne spise predmeta, jer do jučerašnjeg ročišta nije bilo poznato da li je Radulović uopšte zainteresovan da pristupi parnici. Iduće ročište zakazala je za 20. oktobar.

Knežević u tužbi tvrdi da je Radulović izabran na osnovu lažne potvrde Wir metaloprerade, imajući u vidu da je Uprava prihoda i carina, na njen zahtjev, potvrdila da ova kompanija za njega nije podnosila IOPPD obrasce ni uplaćivala poreze i doprinose. Zavod za zapošljavanje Crne Gore je, takođe na njen zahtjev, potvrdio da je Radulović od 28. avgusta 2014. godine do 19. marta 2015. godine bio na evidenciji nezaposlenih, iako u potvrdi stoji da je od 1. marta 2014. do 31. decembra 2017. godine rukovodio sektorom za proces prerade Hardox metala i bio glavni koordinator za analizu tržišta u Crnoj Gori. U potvrdi koju je potpisao Danko Đondović stoji da je Radulović svojim radom doprinio unapređenju marketing i službe za međunarodnu saradnju te da je odgovoran, savjestan i sposoban kao rukovodilac i organizator posla. Iz Aerodroma, s druge strane, navode da posjeduju dokumentaciju koja potvrđuje da Radulović ima iskustvo traženo konkursom te da ispunjava sve ostale uslove.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Rama i Plenković traže od EU mjere protiv Srbije

Rama koji boravi u zvaničnoj posjeti Zagrebu rekao je da je agresija paravojnih snaga jednako zabrinjavajuća kao...

Kosovska ministarka upozorila na mogućnost izbijanja novog rata na...

"Ako međunarodna zajednica i dalje bude tolerirala postupke Srbije, doći će do novog...

Herceg Novi: Otvoren dnevni boravak za odrasla i starija...

Kako je saopšteno iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, Opština Herceg Novi je...

Piletina sa povrćem u sosu od sira

Sastojci: – 400 g pilećeg bijelog mesa – 1 glavica svježeg...

Martinović: Tužilaštvo treba ozbiljno da se zabrine, a sudstvo...

Advokat Nikola Martinović je kazao da ''Tužilaštvo treba ozbiljno da se zabrine, a sudstvo da reaguje zašto...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare