test

Dodjela Oskara 12. marta 2023. godine

Standard

16/05/2022

18:35

Nakon vijesti o održavanju svečane ceremonije naredne, 2023. godine svi se nadaju da će 95. dodjela Oskara proći u mirnijoj atmosferi od ovogodišnje.

Svečana ceremonija dodjele najznačajnijih priznanja u svijetu filma, Oskar biće održana po 95. put 12. marta naredne godine, saopštila je Američka akademija za filmsku umjetnost i nauku.

Nakon vijesti o održavanju svečane ceremonije naredne, 2023. godine svi se nadaju da će 95. dodjela Oskara proći u “mirnijoj atmosferi” od ovogodišnje. Podsjetimo, 94. dodjela Oskara u Dolbi teatru ostala je u sjenci neviđenog skandala – jednog šamara!

Glumac Vil Smit, koji je tog 27. marta dobio prvog Oskara u karijeri za ulogu u filmu “Kralj Ričard”, toliko je bio uvrijeđen nečim što je trebalo da bude šala na račun njegove supruge, glumice Džejde Pinket Smit da je nasred scene lupio šamar kolegi Krisu Roku.

Zbog bure koju je taj čin uzrokovao Vil Smit je podnio ostavku na članstvo u Američkoj akademiji filmskih umjetnosti i nauka, a potom je i Odbor Američke akademije za filmsku umjetnost i nauku odlučio da mu, zbog incidenta na 94. dodjeli Oskara, narednih deset godina zabrani dolazak na prestižnu ceremoniju, ali i na sve druge događaje u organizaciji ove institucije…

Izvor: Nezavisne novine

Ostavite komentar

Komentari (0)