Ilustrovana antologija crnogorskih bajki na bijenalu dizajna u Limi

Knjiga u izdanju Fakulteta za crnogorski jezik i književnost (FCJK) ''Ilustrovana antologija crnogorskih bajki'' prošla je selekciju od preko 66,7 hiljada dizajnerskih rješenja i biće izložena na zvaničnoj izložbi bijenala dizajna u Limi.

Iz FCJK-a su kazali da je grafički dizajner sa Cetinja Dejan Batrićević jedini predstavnik Crne Gore iz oblasti grafičkog dizajna knjige na bijenalu dizajna u Peruu.

“Knjiga u izdanju FCJK prošla je selekciju od ukupno 66.712 dizajnerskih rješenja u najbolja 462 iz cijeloga svijeta, koja će biti izložena na zvaničnoj izložbi bijenala dizajna u muzeju Sv. Dominika (Santo Domingo) u glavnome gradu Perua – Limi”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, „Ilustrovana antologija crnogorskih bajki“ sadrži devet najljepših bajki crnogorske usmene književnosti.

“Bajke su priredili profesori FCJK Adnan Čirgić i Aleksandar Radoman. Pored zapaženoga dizajnerskog pristupa knjigu krasi 45 ilustracija Dejana Batrićevića”, rekli su iz FCJK-a.

Oni su naveli da bijenale dizajna u Peruu (Peru Design Biennial) zvanično počinje večeras u 19 sati i 30 minuta, dodajući da će iste večeri biti upriličeno predavanje turske savremene umjetnice i filmske producentkinj Medihe Didem Turemen.

“Pored glavne izložbe selektovanih radova iz oblasti dizajna, u holu renesansnog muzeja biće predstavljena internacionalna putujuća izložba „Tolerancija“ – projekt glasovitoga grafičkog dizajnera Mirka Ilića”, naveli su iz FCJK-a.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

URA podržala Milatovića: Vrijeme je za novu modernu Crnu...

“Pobjeda Jakova Milatovića će označiti definitivni kraj vladavine Đukanovićevog režima u Crnoj Gori koji traje više od...

Vuković: Očekujemo trijumf Đukanovića u drugom krugu

„Očekivali smo ovakav ishod i zato što su naše projekcije bile da idemo do 35 odsto, jer...

Radu Miloševiću produžen pritvor još tri mjeseca

“Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore od 17.03.2023. godine za...

Odović: Naše tvrdnje da je Spajić nezakonito diskvalifikovan, potvrdile...

Naime, u zključcima ODIHR-a se navodi da, “DIK nije potvrdio kandidaturu g. Spajiću, pozivajući se na kontradiktorne...

Penzionisani Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković riješio da se...

Stanković je skoro 45 godina radio na poslovima pravne struke, a po sili zakona penzionisan je sa...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare