“Makedonska nokturna” pijanistkinje Eme Popivode u KIC-u

Njen repertoar čine djela klasičnih i savremenih autora, makedonskih kompozitora, kao i novi inovativni muzički stilovi gdje je sama i stvaralac i izvođač.

Koncert “Makedonska nokturna” pijanistkinje Eme Popivode, biće održan večeras u 19 sati u Velikoj sali KIC-a “Budo Toimović.

U okviru koncerta biće izvedeno 12 kompozicija makedonskog autora Dimitrija Bužarovskog, koje su zasnovane na makedonskim narodnim temama. Iako su kompozicije pisane u klavirskom stilu Šopena i Lista, muzika je ipak razumljiva i lako prihvatljiva za slušanje zbog prepoznatljivih tema makedonskih narodnih pjesama: Zajdi zajdi, Dali pametiš Milice, Kaleš Anѓa, Jovano Jovanke, Ne si go prodavaj Koljo čiflikot, Despia, More sokol pie, Šeќerna, Vo vlaškoto maalo, Trnuško itd.

Ema Popivoda je pijanistkinja sa bogatom internacionalnom karijerom i istinski ambasador makedonske kulture u svijetu. 2014. godine završila je doktorske studije klavira na Fakultetu muzičke umjetnosti u Skoplju pod mentorstvom prof. Stele Slejanski i prof. Dimitrija Bužarovskog. Njen repertoar čine djela klasičnih i savremenih autora, makedonskih kompozitora, kao i novi inovativni muzički stilovi gdje je sama i stvaralac i izvođač. Od mnogobrojnih nastupa izdvajaju se solistički koncerti u Tokiju, Londonu, Njujorku, Briselu, Rimu, Budimpešti, Salzburgu, Bratislavi, Solunu, kao i na prostoru Balkana. Dobitnica je više nagrada u svojoj zemlji i inostranstvu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Đurović: Makar dio Svetog Stefana mogao bi biti otvoren...

Makar dio Svetog Stefana mogao bi biti otvoren tokom sezone. To je saopštio ministar ekonomskog razvoja i...

“Putin na njega vrši VELIKI PRITISAK”-BJELORUSIJA SPREMA NAPAD NA...

Na sastanku sa bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom tokom vikenda, ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je slanje balističkih...

Milatović o izjavi Brnabić: Izgleda da licemjerju ni nebo...

"Abolicija za dokone granične policajce MUP Srbije koji su bez znanja državnog vrha maltretirali naše poslanike više...

Crna Gora se hrabro borila protiv Španije, ipak ništa...

Tim Vladimira Gojkovića je pružio sjajan otpor Španiji. Podmlađene ajkule dobro su parirale jednom...

VIDEO: Prvi leteći hotel na svijetu; Prima 5000 ljudi...

Video koji prikazuje ambiciozni dizajn plutajućeg „hotela budućnosti“, koji bi mogao da primi 5.000 gostiju i koji...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare