Organizatori Međunarodnog sajma knjiga i obrazovanja osuđuju proizvodnju i distribuciju pamfleta Protokol sionskih mudraca

Organizatori Međunarodnog sajma knjiga i obrazovanja u Podgorici osuđuju proizvodnju i distribuciju pamfleta ''Protokol Sionskih Mudraca'' koji se pojavio na jednom od štandova Sajma tokom prethodnih dana.

“Sajam knjiga je već godinama mjesto susreta kultura i gradnje mostova, po tome prepoznatljiv u čitavom regionu. Tolerancija, kultura diijaloga i promocija različitosti su principi koji su utemeljili ovu kulturnu manifestaciju od samog početka.

U ime organizatora izražavamo žaljenje što se ovakva knjiga nemarom izlagača pojavila na jednom od štandova i upućujemo izvinjenje našim prijateljima iz Jevrejske zajednice u Crnoj Gori i svim pripadnicima jevrejskog naroda. Ovaj propust je odmah ispravljen a organizator će uložiti dodatnu pažnju kako ne bi došlo do sličnog incidenta u budućnosti”, navodi se u saopštenju PR Službe organizacije 16. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja

“Sajam svake godine posvećuje značajan dio progama afirmaciji kulturne raznolikosti a jučerašnji Okrugli sto: „Građanska država i nacija, sekularna država i vjera“ započeli smo upravo čitanjem pisma uvaženog Vrhovnog rabina Crne gore gospodina Luciana Moše Prelevića koji je istakao da je dobro biti otvoren za dijalog „jer je to vrijednost i ključni elemenat za izgradnju dobrih odnosa unutar različitih grupa“, kaže se dalje u saopštenju.

Predsjednica Jevrejske Zajednice u Crnoj Gori Nina Ofner Bokan je u međuvremenu sa saradnicima posjetila Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja. Nju je prilikom posjete sa svojim saradnicima primio Predrag Uljarević direktor Sajma knjiga, vlasnik i direktor izdavačke kuće Nova knjiga.

Tom prilikom su razgovarali sa organizatorima Sajma knjiga o događaju koji se desio. Jevrejska zajednica je iskazala puno razumjevanje za pomenuti propust koji se desio. U razgovorima je iskazana i puna spremnost za buduću saradnji kada je u pitanju gostovanje jevrejskih umjetnika i predstavlajnje jevrejske kultre na sedamnaestom Sajmu knjige koji je jedna od najznačajnijih kulturnih manifestacija i Crnoj Gori. Nova knjiga je izdavač koji od svih izdavača u Crnoj Gori ima najveći broj jevrejskih pisaca u okviru svoje produkcije.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Ove stvari stavite u novčanik za finansijsko obilje!

1. Ispišite želje na crvenom papiru i vežite ga svilenim koncem u istoj boji. Taj papir ostavite na mjestu gdje inače...

Predstavnici SD prisustvovaće sjutrašnjem skupu ispred Vlade: Ne smijemo...

“Kako smo i obećali, bićemo sa građanima na svakom mjestu sa kojeg se budu borili protiv izdaje...

Muzička zvijezda R. Keli osuđen na 30 godina zatvora

Pjevač i tekstopisac osuđen je za reketiranje i seksualnu trgovinu prošle godine na suđenju koje je podstaklo...

VIDEO: Na kuli Beograd istaknute zastave Crne Gore i...

Premijer Dritan Abazović podijelio je snimak zastava na kuli Beograd i zahvalio se “domaćinima na lijepom gestu”.

Đurović: Makar dio Svetog Stefana mogao bi biti otvoren...

Makar dio Svetog Stefana mogao bi biti otvoren tokom sezone. To je saopštio ministar ekonomskog razvoja i...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare