Paolo Đenoveze i Kejleb Londri Džons gosti 50. Festa

Slavni ruski reditelj Nikita Mihalkov stiže na otvaranje ili zatvaranje festivala, a uskoro se očekuje i odgovor američkog reditelja Olivera Stouna

Italijanski reditelj Paolo Đenoveze i američki glumac Kejleb Londri Džons, dobitnik “Zlatne palme” za mušku ulogu u Kanu prošle godine, gosti su jubilarnog 50. Festa, koji će biti održan od 25. februara do 6. marta pod sloganom “Novi hrabri svet”, najavili su organizatori.

Sekretar za kulturu grada Beograda Ivan Karl je za srbijanske medije istakao da slavni ruski reditelj Nikita Mihalkov stiže na otvaranje ili zatvaranje festivala, a da se uskoro očekuje i odgovor američkog reditelja Olivera Stouna o mogućem dolasku na 50. Fest.

“U ovom trenutku na vezi smo i s tri holivudska imena i vjerujem da će neko od njih takođe biti gost Beograda i jubilarnog Festa. Na sve ovo treba imati u vidu globalnu situaciju s koronom, od koje će umnogome zavisiti mogućnost putovanja i realizacija gostovanja”, kazao je Karl.

Najavljeno je 80 projekcija u 12 bioskopskih sala, uz dodatne programe, dok će ovogodišnje izdanje, van konkurencije, svečano otvoriti film “Strahinja Banović” Stefana Arsenijevića, a takmičarski program “Mrak” Dušana Milića.

Predsjednik žirija festivala je Miloš Biković, dok su dobitnici “Beogradskog pobednika” za doprinos svjetskom filmu Emir Kusturica i Miki Manojlović, kojima će priznanja biti uručena na otvaranju festivala. M.R.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Samo osam članica EU bezuslovno podržava status kandidata za...

Očekuje se da pitanje davanja statusa kandidata za EU Ukrajini, što je prvi korak na dugom putu...

Abazović: Potpuno je u redu da neko rješenje neko...

Tako je, podsjeća, bilo i prilikom nedavnog postavljanja direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Hrvatska zagovara što skorije članstvo Crne Gore u EU

Od preuzimanja funkcije ministra, kako navode iz resora, “ovo je prva dolazna posjeta Prijestonici na ministarskom nivou”.

PKCG: Sa ambasadorom Japana o jačanju ekonomske saradnje

U razgovorima su, kako je saopšteno, učestvovali predstavnici Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA, potencijalnih investitora koji...

Sergej Lavrov u Beogradu 7. juna

Prema pisanju tog portala, on će se u Beogradu sresti sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare