Performans “Od danas do sjutra” umjetnice Adrijane Gvozdenović u Kuslevovoj kući

Adrian Lister rođen je 2013. kao prevod njenog imena, sa ''naših'' jezika na engleski (i svaki drugi strani jezik), koristeći Google Translator. Adrian Lister je pitanje, diskurs o konstrukciji identiteta i uslovima za umjetničko djelovanje.

Umjetnica Adrijana Gvozdenović predstaviće večeras od 19 časova u Kuslevovoj kući trenutna zapažanja i saznanja o tome “Ko je Adrian Lister?” u performansu “Od danas do sjutra” u okviru izložbe “Marginalije zajedničkog”.

Adrian Lister rođen je 2013. kao prevod njenog imena, sa “naših” jezika na engleski (i svaki drugi strani jezik), koristeći Google Translator. Adrian Lister je pitanje, diskurs o konstrukciji identiteta i uslovima za umjetničko djelovanje.  

U prostoru izložbe postavljena je instalacija koja priziva prošla pitanja o Adrianu Listeru. “Ko je Adrian Lister?” je do sada prezentovan kroz performans i umjetničke publikacije u tri prilike, sa drugačijim podnaslovima: “Fear and Fantasy as Conditions for Artistic Activity” u Rodčenkovom “Radničkom klubu”, postavljenom u Umjetničkom muzeju Lihtenštajna (2015), “Умjетник Работник Рoботник” u kuhinji umjetničkog udruženja Bains Connective u Briselu (2015) i “I know I rock but I am not made of stone” u umjetničkoj rezidenciji Ministarstva kulture Luksemburga (2017). 

Izložba “Marginalije zajedničkog”, koju realizuje Sekretarijat za kulturu Glavnog grada, biće otvorena do 1. aprila, svakog dana od 12 do 20 časova, osim nedelje i ponedeljka. M.R.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bojović: Minhauzen dobio snažnog rivala – Abazović u Kopenhagenu...

“Dok su ga delegati zblanuto slušali Abazović je na Kongresu “Zelenih Evrope” izjavio da su rezultati njegove...

Brazil: Zbog obilnih padavina proglašeno vanredno stanje

Južna brazilska savezna država Santa Katarina proglasila je u četvrtak vanredno stanje nakon obilnih kiša koje su...

Danas oblačno, uveče kiša

Kako je saopšteno iz Zavoda hidrometeorologiju i seizmologiju, kratkotrajno će biti sunčanih perioda, prvenstveno na sjeveru.

Slavlje na ulicama Prištine, Kurti i Osmani čestitali Švajcarcima

Vozeći se u automobilima okićenim albanskim zastavama, građani Prištine, u petak uveče proslavili su pobjedu Švajcarske nad...

Zimske bolesti disajnih organa: Evo koji su simptomi i...

Tokom pandemije kovida-19 smo se uvjerili koliki je značaj mjera lične higijene i pojačanog opreza u prevenciji...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare