Revija narodnih nošnji i koncert u KIC-u

Velika scena Kulturno - informativnog centra ''Budo Tomović'' u utorak, 25. oktobra, biće domaćin revije crnogorskih i hrvatskih nošnji i koncerta pod nazivom ''Tradicija spaja''. Revija počinje u 20 sati, a organizuje se u okviru saradnje podgoričkog KIC-a i Kulturnog centra Travno - Zagreb (Centra za tradicijsku i kulturnu baštinu).

“Uspješna saradnja naše institucije sa KUC “Travno” započeta je u maju ove godine kada je Folklorni ansambl KIC-a učestvovao na prijateljskom koncertu i reviji narodnih nošnji naroda Crne Gore u organizaciji Saveza Crnogoraca Hrvatske i KUC “Travno” pod nazivom “Miljama daleko””, navode iz KIC-a.

Novi projekat “Tradicija spaja” nastavak je saradnje dvije ustanove, ali i, kako navode, svojevrsna kulturna razmjena, upoznavanje i povezivanje folklornih bogatstava Hrvatske i Crne Gore.

Na događaju “Tradicija spaja” pozdravnim govorima obratiće se direktorica KIC-a “Budo Tomović” Snežana Burzan Vuksanović i gospodin Josip Forjan direktor KUC-a Travno nakon čega će uslijediti revija cnogorske i hrvatske narodne nošnje.

Publika će biti u prilici da vidi tradicionalne nošnje: Stare Crne Gore, crnogorskog primorja, Brda, crnogorske Hercegovine, sjeveroistočne Crne Gore, zatim šestansku, bregasorsku i malisorsku, kao i narodne nošnje Hrvatske (središnja, gorska, nizinska i primorska regija), iz bogatog fundusa KUC-a “Travno”.

U muzičkom djelu programa nastupiće Folklorni ansambl KIC-a i izvesti igre iz stare Crne Gore, Boke, Gusinja i Rožaja, Pastiricu i Šokačke igre. Takođe, veče će obogatiti i vokalni nastup solistkinje Anđele Ulićević koja će izvesti numeru “Tamburalo momče uz tamburu”.

Besplatne ulaznice mogu se preuzeti na biletarnici KIC-a.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SDT da u roku od 15 dana podigne novu...

Danas je održano ročište ponovljenog sudskog procesa u predmetu poznatom kao “državni udar” Sud...

Krapović: Mišljenje VK je u drugom planu u odnosu...

On je kazao da je tema sastanka bila ustavna, politička i institucionalna kriza - prije svega o mišljenju...

Policija traga za Džejlanom Huremovićem: Nakon svađe potegao pištolj...

Prema sazanju Portala Standard do pucnjave je došlo u 14 sati i 50 minuta kada je Džejlan...

Poznato je ko će biti novi predsjednik Juventusa

Naime, tamošnji mediji prenose kako će se na funkciji predsjednika Juventusa naći biznismen Đanluka Ferero. Rođen u...

Ruski milijarder poginuo u padu helikoptera kod Monaka

Taran je još 1997. osnovao Libertex, platformu za online trgovanje, a u posljednje vrijeme se bavio kriptovalutama.

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare