Spilbergova “Priča sa zapadne strane” pobjednik Zlatnih globusa

Rimejk ostvarenja ''Priča sa zapadne strane'' u režiji Stivena Spilberga i film ''The Power of the Dog'' Džejn Kempion, apsolutni su pobjednici ovogodišnje dodjele Zlatnih globusa.

Ova dva filma nagrađena su u kategorijama Najbolji Mjuzikl/Komedija, odnosno Najbolja Drama. Kempion je uz to dobila Zlatni globus i za režiju, dok je za najbolji scenario nagrada pripala Kenetu Brani za “Belfast”.

Najbolje ostvarenje na stanom jeziku je japanski film “Drive My Car” Rjusuke Hamagučija.

Zlatni globus za najbolju glumicu u mjuziklu ili komediji dobila je Rejčel Zegler za “Priče sa zapadne strane”, a Nikol Kidman za dramu “Being the Ricardos”. Vil Smit je nagrađen Zlatnim globusom za najboljeg glumca u drami o sestrama Vilijams “Kralj Ričard” , dok se u kategoriji Mjuzikl/Komedija priznanjem okitio Endrju Garfild za “Tick, tick…BOOM”.

Najbolju žensku sporednu ulogu odigrala je Arijana De Bose u “Priči sa zapadne strane”, a mušku Kodi Smit-Mekfi za “The Power of the Dog”. Za najbolju filmsku muziku nagrađen je Hans Zimer za “Dinu”.

Kada je riječ o serijama, kao najbolje izdvojile su se “Succession”, odnosno “Hacks”, dok je najbolji televizijski film “The Underground Railroad”.

Podsjećamo, dodjela ovogodišnje tradicionalne filmske nagrade Zlatni globus, koju organizuje Udruženje stranih novinara u Holivudu (HFPA), protekla je bez crvenog tepiha ili uobičajenog televizijskog prenosa. O događaju kome je prisustvovao ograničen broj zvanica iz filmske i televizijske industrije izvještavano je tek povremenim objavama na sajtu Zlatnih globusa i na društvenim mrežama. M.R.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Petrović: Na povike “Nož, žica, Podgorica” zvaničnici nedopustivo ćute

“Ako ćute na ovakve prijeteće poruke, šovinističkog i klerofašitičkog sadržaja navedena gospoda i svi koji uz njih...

Vuković: Navijači uzgajani u svjetonazorima Marka Kovačevića brukaju klub,...

Vuković ukazuje da je FK Sutjeska dobio naziv u čast fudbalera poginulih u bici na Sutjesci.

Injac osudila skandiranje: Pozivam vinovnike da se izvine

"Nema mjesta govoru mržnje i porukama koje podstiču netoleranciju i nasilje u Crnoj Gori. Osuđujem ovakvo ispoljavanje...

Vojska Crne Gore rame uz rame sa NATO saveznicima

Jedan od ciljeva vježbe je jačanje međusobne usaglašenosti i saradnje kroz uvježbavanje kopnenih operacija.

Mugoša o skandaloznom skandiranju: Zamislimo se kuda sve ovo...

"Noć, žica, Podgorica”… Kako tek sad djeluju otrcane floskule o Crnoj Gori u “kojoj teče rijeka demokratije”...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare