test

Vujović u trodnevnoj posjeti Briselu

Standard

22/04/2024

13:54

Ministarka kulture i medija Tamara Vujović boraviće od danas do srijede u zvaničnoj posjeti Briselu, saopšteno je iz resora na čijem je čelu.

Vujović će tokom boravka u Briselu, kako je precizirano, održati sastanke na najvišem nivou sa potpredsjednicom Evropske komiisije za vrijednosti i transparentnost Verom Jourovom, evropskom komesarkom za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade Ilianom Ivanovom, kao i sa generalnom direktorkom DG EAC Piom Ahrenkilde Hansen.

“Planirani su sastanci sa generalnim direktorom DG CONNECT Robertom Violom i sa šefom Jedinice D2 za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu za susjedsku politiku pregovore o proširenju Evropske komisije Majklom Milerom”, naveli su iz Ministarstva kulture,

Serije sastanaka na visokom nivou, kako su ocijenili, svjedoče novom pozitivnom zamahu koji dolazi iz Vlade Crne Gore, a koji je prepoznat u Briselu, koja je jasna u namjeri da ispuni sve uslove u najkraćem mogućem periodiu kako bi postala naredna članica EU.

“Ostvarivanje tog cilja zahtijeva ispunjenje privremenih mjerila, posebno u oblasti slobode medija i slobodne izražavanja, kroz usvajanje seta medijskih zakona, na čemu administracija ministarke Vujović intenzivno radi”, ističu iz resora za kulturu.

Posjeta Briselu za Vujović predstavlja priliku za dijalog o medijskim zakonima kako bi tekstovi ovih zakona usklađeni sa evropskim standardima, što prije bili pred poslanicima u Skupštini Crne Gore.

“Ona će posjetu iskoristiti i kako bi sa evropskim zvaničnicima razgovarala o oblasti kulture, te o aktivnostima ministarstva na tom polju, koji se usaglašeni sa Evropskim planom za kulturu od 2023. do 2026. godine”, navedeno je u saopštenju.

Izvor (naslovna fotografija):

MKM

Ostavite komentar

Komentari (0)