Abazović: Crna Gora posvećena budućnosti zasnovanoj na vladavini prava

Crna Gora posvećena budućnosti zasnovanoj na vladavini prava, ekonomskom razvoju i privlačnom poslovnom ambijentu, poručio je predsjednik Vlade u tehničkom mandatu i rukovodilac Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović koji je danas ugostii grupu studenata sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta Klemson iz Južne Karoline, u okviru njihove studijske posjete Crnoj Gori.

Abazović je tokom svog izlaganja upoznao studente sa vodećim pozicijama u crnogorskoj politici na unutrašnjem i vanjskom planu.

Naglasio je da je Crna Gora napravila značajne korake u približavanju Evropskoj uniji, istakavši da su se preduzeti napori reflektovali i na stav crnogorskih građana, od kojih 85 posto podržava članstvo naše zemlje u okviru evropske porodice.

– Crna Gora je jedinstvena i po svojoj ulozi u regionu – dobrosusjedska politika i nepostojanje otvorenih pitanja sa komšijama su u vrhu naše vanjskopolitčke pozicije – naglasio je Abazović.

Na interesovanje studenata, predsjednik Vlade je govorio i o otvorenim pitanjima u regionu, potrebi pomirenja i fokusiranja na zajedničku budućnost, te istakao zajedničku posvećenost Zapadnog Balkana evropskoj integraciji

– Na tom fonu, posebno naglasio značaj podrške Sjedinjenih Američkih Država svim zemljama kandidatima za članstvo u Evropskoj uniji, te intenzivnih kontakata sa zvaničnicima američke administracije i Kongresa – saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja i o aktuelnim pitanjima na međunarodnoj političkoj sceni i izgledima za njihovo rješavanje.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Majkl Pens predao dokumente za predsjedničku kandidaturu

Rojters nije u mogućnosti da odmah potvrdi autentičnost prijave na veb stranici Komisije. Pens...

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalim

Ujutru je na sjeveru po kotlinama moguća magla. Kako je saopšteno iz Zavoda za...

Milatović i Đurović prisustovali prijemu povodom šeste godišnjice učlanjenja...

Domaćini prijema bili su predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i rukovodilac radom Ministarstva odbrane ministar Filip...

Britanska vlada smjestiće na barže 1.000 migranata – tražilaca...

Još dvije barže - pored jedne koja bi u naredne dvije sedmice trebalo da bude usidrena u...

Predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne, politika se ‘preselila’...

Politikolog Predrag Zenović ocijenio je da aktuelna predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne. Smatra da se ulazi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare