Abazović i Brnabić: Podići odnose Crne Gore i Srbije na najviši nivo

Premijerka Republike Srbije, Ana Brnabić, poručila je danas nakon sastanka sa premijerom Dritanom Abazovićem, da se nada da će nakon njegove posjete Beogradu biti resetovani odnosi između dvije zemlje i da će Srbija i Crna Gora ući u eru jako dobrih i najboljih mogućih odnosa.

“Veoma nam je važna posjeta, nadam se da ćemo uspjeti ovom posjetom da postignemo ono što znam da obolje želimo kao predsjednici vlada, a to je da resetujemo odnose između Srbije i CG i da uđcjemo u eru zaista jako dobrih i najboljih mogućih odnosa”, istakla je Brnabićeva na konferenciji za medije sa Abazovićem.

Abazović: Ovdje smo da okrenemo novi list u našim odnosima

Premijer Dritan Abazović rekao je da mu je velika čast što je njegova prva posjeta regionu baš u Beogradu i istakao da je došao kako bi se u odnosima dvije zemlje okrenuo novi list.

“Mi smo ovdje da okrenemo novi list i da podignemo naše političke i ukupne odnose na najviši mogući nivo”, poručio je Abazović na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Abazović i Brnabić najavili da će pitanje ambasadora Crne Gore i Srbije uskoro biti riješeno

Premijerka Srbije rekla je danas da će pitanje ambasadora Srbije u Crnoj Gori i Crne Gore u Srbiji uskoro biti riješeno.

“Premijer Crne Gore Dritan Abazović je podijelio svoja razmišljanja u vezi sa ambasadorom Crne Gore u Srbiji sa mnom i ja sa velikim nestrpljenjem očekujem da, naravno u skladu sa njegovim Ustavnim nadležnostima i dužnostima, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dočeka novog ambasadora Crne Gore u Srbiji”, kazala je Brnabić nakon današnjeg sastanka u Palati Srbija sa Abazovićem.

Na pitanje novinara da li je crnogorska vlada spremna da poništi odluku o proglašavanju Vladimira Božoviha persnom non grata ukoliko bi Srbija nastavila da insistira na tome da on bude amabasdor u CG, Abazović je rekao:

“Ono što smo razgovrali je u duhu dobre saradnje i treba da imamo ambasadore CG u Beogradu i Srbije u Podgorici. To je jako važno i za ove teme koje su ekonomskog karaktera. Da i oni imaju svoju diplomatsku misiju, kao i kod ostvarivanja ekonomske diplomatije”, rekao je Abazović.

Brnabić: Voljela bih da uzvratim posjetu, čekamo novog premijera

Ana Brnabić izjavila je danas da treba da obavi konsultacije u vezi sa zvaničnom uzvratnom posjetom Crnoj Gori, s obzirom da je predsjednica vlade u tehničkom mandatu i istakla da će svakako novi predsjednik Vlade Srbije, bez obzira da li će to biti ona ili neko drugi, posjetiti Podgoricu.

Brnabićeva je na pitanje novinara da li će posjetiti Podgoricu nakon što je Abazović zvanično posjetio Srbiju, rekla da će ta posjeta biti realizovana čim prije, ali treba da vidi da li ima smisla da ide dok je u tehničkom mandatu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Medvedev posjetio separatistički region na istoku Ukrajine

To je jedna od najvećih ruskih delegacija koja je posjetila istočnu Ukrajinu od...

Estonija će zabraniti ulazak Rusima sa turističkim vizama

Estonski ministar vanjskih poslova Urmas Reinsalu rekao je nakon sjednice vlade 11. avgusta...

Vremenska prognoza za petak – 12. avgust

Više padavina u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren...

U Portugalu izgorjelo 10.000 hektara šume

Prema privremenoj procjeni Evropskog informacionog sistema o šumskim požarima, izgorjela je desetina od...

SAD pozvale na stvaranje demilitarizovane zone oko elektrane u...

„Borbe u blizini nuklearne elektrane su opasne i neodgovorne“, izjavio je neimenovani portparol...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare