Abazović na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović učestvovaće od danas na Godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, gdje će se sastati sa brojnim svjetskim liderima i predstavnicima svjetski poznatih kompanija.

Svjetski ekonomski forum održava se pod temom “Saradnja u fragmentiranom svijetu”, trajaće do 20. januara, a na sastanku će se okupiti rekordan broj biznismena, predstavnika najvećih svetskih kompanija, lidera država i poznatih ličnosti.

“Tako će učestvovati šefovi 52 države, 56 ministara finansija, 19 guvernera centralnih banaka, 30 ministara trgovine i 35 ministara vanjskih poslova, predstavnici Ujedinjenih nacija, Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Svjetske trgovinske organizacije (WTO) i brojnih drugih međunarodnih organizacija”, navodi se u saopštenju.

Pored premijera Abazovića, na Forumu u Davosu učestvovaće i lideri iz regiona, poput premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, albanskog premijera Edija Rame, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i najviši zvaničnici Evropske unije i evropski lideri, poput predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, njemačkog kancelara Olafa Šolca i drugih.

“Predsjednika Vlade očekuje niz aktivnosti i susreta sa liderima regiona, predstavnicima međunarodnih organizacija, svjetski poznatih kompanija, kao i učešće na sesiji “Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu”, saopšteno je iz Vlade.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Naredne sedmice početak kampanje Poreski karavan

Tribine će se organizovati po određenom rasporedu i to za obveznike iz Bara i Ulcinja u utorak...

Hrvatska: Eksplozija u blizini tržnog centra u Rijeci, pronađene...

Neposredno prije pomenutog događaja, oko ponoći, policijski službenici Primorsko-goranske policijske uprave zatekli su ispred tržnog centra na...

Tmušić: Jedino na temeljima istinske socijaldemokratije možemo sačuvati svaki...

Kako je saopšteno iz SDP-a, Tmušić je na predstojećim izborima 11. juna pružio podršku listi “SDP –...

Saobraćajna nezgoda u Nikšiću, jedna osoba teško povrijeđena

Osoba sa težim tjelesnim povredama, tačnije sa serijskim lomom rebra i lomom karlične kosti upućena je u...

Obale Lima u Beranama prekrivene smećem

Na snimcima i fotografijama se jasno vidi, da su građani Berana i pored akcija čišćenja obala Lima...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare