Abazović o pisanju M portala: Prave se konstrukcije od nečega što se nije desilo

U političkom smislu se pojavila velika konfuzija, mislim da je neracionalno, jer zemlja ima izazove sa kojima se mora susreti, naročito na jesen, kazao je premijer Dritan Abazović komentarišući sjednicu zakazanu u petak kada bi trebalo da se glasa o nepovjerenju Vladi.

“Vidjećemo šta će biti 19. avgusta, možda se pojavi još jedna inicijativa o nepovjerenju Vladi pa ćemo vidjeti šta sa njom”, poručio je Abazović odgovarajući na pitanja novinara u Nikšiću.

Dodao je da će poštovati svaku odluku.

“Što se mene tiče ja sam relaksiran, mislim da smo u 100 dana rada Vlade uradili mnogo stvari, zatvorili smo neka pitanja koja nijesu mogla decenijama da se zatvore”, rekao je on.

Upitan da li razmišlja o ostavci, Abazović je kazao da je lično zadovoljan, te da ako je neko mislio da će da sprovode tuđe odluke zarad tuđih inetresa, misli da su se prevarili.

“Vlada autonomno vodi politiku, neka krivca traže u onima koji su unijelu konfuziju gdje nije trebalo i nijesu ispoštovali algoritam kako da dođemo do 54”, rekao je on govoreći o kanidatima za Sudski savjet.

Nekome je najvažnije pitanje na svijetu TU, nekome Zeta, nekom zaštita Gorice…svi imaju neke svoje prioritete, dodao je.

“Ako treba da se konstituiše nova većina u CG ja nemam ništa protiv, inicijative su slične. Ako treba da se iskristališe neka se iskristališe. Ako se ne desi pad Vlade možemo već u subotu ujutru da vidimo šta dalje, ako Vlada padnre mi ćemo se povući i pustiti da se napravi neka bolja većina”, rekao je on.

Dok je premijer CG, kaže, isključivi interes je državni.

“Kada ne budem premijer, vratiću se u svoju stranku i pokušati da promovišemo politiku za koju se zalažemo”.

Dodao je da voli državni parlament i da se tamo lijepo osjeća.

“Volim da otvoreno razgovaram pred lice javnosti i razmijenimo argumente. Vjerujem da će biti zanimljivo.T e halucinacije da vjerujemo u događaje koji se nisu desile, stvaraju neki građani, ali i mediji… Građani treba da znaju mnoge stvari i mnoge istine. Ljudi treba da čuju i drugu stranu. Želim u državnom parlamentu kada se otvori rasprava o svim pitanjima da porazgovaram. Mislim da će da bude interesantno”.

Abazović je na nove navode M portala kazao da se prave konstrukcije od nečega što se nije desilo.

“Moje ime se formalno pominje u medijima na stotine puta dnevno i to treba da znači nešto? To ne mogu da prihvatim kao činjenično”, rekao je Abazović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

UN: Gušenje građanskih i političkih prava u okupiranim djelovima...

Od svog posljednjeg izvještaja u julu, posmatrači UN prijavili su dramatičnu eskalaciju rata u Ukrajini. Novi izvještaj...

Otvorena klinika Džihana Abazovića i partnerke Ane Brnabić

Ceremoniji otvaranja prisustvovao je veliki broj zvanica. Ova opšta bolnica se prostire na više od 3500 kvm.

Zelenski: Oslobodili smo desetine gradova na jugu i istoku...

"Ukrajinska vojska napreduje na prilično brz i moćan način na jugu zemlje u kontekstu trenutne odbrambene operacije",...

Dvojica državljana Crne Gore optuženi zbog šverca 5,4 tona...

U saopštenju objavljenom na sajtu tužilaštva pomenute države, napominju da su zatražili i zadržavanje mjera pritvora koje...

Berbok odgovara Poljskoj: Pitanje reparacija zbog Drugog svjetskog rata...

Govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim poljskim kolegom Zbignjevom Rauom, Berbok je, međutim, rekla da...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare