Abazović razgovarao sa izvršnim direktorom Google, pozvao ga da posjeti Crnu Goru

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović bio je počasni gost na 11. Global Citizen Awards u organizaciji Atlantskog Savjeta na čelu sa Frederikom Kempom.

“Tokom priređene gala večere u Njujorku, uručene su nagrade ovogodišnjim dobitnicima, izvršnom direktoru Google Sundaru Pičaiju, višestruko nagrađivanom glumcu, filantropu i specijalnom izaslaniku UNESCO za mir i pomirenje Forestu Vitakeru, predsjedniku Finske Sauli Ninistu, premijerku Švedske Magdalenu Anderson i indonežanskom predsjedniku Joku Vidodu.

Uz zahvalnost zbog izuzetnog uvažavanja Crne Gore tokom gala večere, premijer Abazović je istakao da naša država mora iskoristiti šansu koja joj se ukazuje. Tokom večeri, predsjednik Vlade je imao priliku da razgovara i razmijeni kontakte sa izvršnim direktorom Google Sundarom Pičaijem. Abazović je u razgovoru sa njim naveo da je Crna Gora otvorena za uspješne ljude i inovacije u IT sektoru, ističući da digitalni nomadi u Crnoj Gori imaju svoj novi dom i da su dobrodošli u Crnu Goru. Izvršni direktor Google napisao je na tviteru da mu je bilo zadovoljstvo upoznati premijera Abazovića i razgovarati sa njim, dok ga je premijer pozvao da posjeti Crnu Goru.” navodi se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Škrelja: Abazović predizbornu kampanju započeo u Americi o trošku...

"Grandiozno je iz Vašingtona i Njujorka izbacivao PR floskule o borbi protiv kriminala i korupcije, nejakoj Uri...

Hil: SAD žele pojašnjenje od Srbije o tome šta...

„U ovim trenutku niko ništa ne bi trebalo da potpisuje sa Rusijom, malo...

Na putu Pljevlja-Đurđevića Tara: Vozilo sletjelo sa puta, dvije...

U vozilu marke "Seat ibiza" koje se kretalo iz pravca Pljevalja nalazila su se dva lica koja...

MANS: Rebalansom budžeta kriju predizbornu potrošnju od 16 miliona...

''Vlada predlaže Rebalans Budžeta sa obrazloženjem da se njime koriguju efekti programa Evropa sad. Međutim, njime se...

“Podgoričko kulturno ljeto” završeno koncertom Damira Urbana

Scene kišne septembarske večeri, uz ples kabanica i kišobrana na Trgu nezavisnosti, ostaće dugo u sjećanju Podgoričanima,...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare