Abazović sa kapetanima regentima San Marina: Promocija teritorijalno malih država može dati jednu novi vrijednost EU

Crna Gora i San Marino, kao dvije male, prijateljske zemlje, imaju mnoge sličnosti i dobre bilateralne odnose zasnovane na međusobnom razumijevanju i povjerenju, konstatovano je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića i njihovih ekselencija kapetana regenta Republike San Marino Oskara Mine i Paola Rondelija, koji borave u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

U delegaciji kapetana regenata Mine i Rondelija nalaze se još i Luka Bekari, ministar vanjskih poslova, međunarodne ekonomske saradnje i telekomunikacija, Fabio Rigi, ministar industrije, zanatstva i trgovine, tehnoloških istraživanja i za pojednostavljivanje propisa i Kjara Kardonja, ambasadorka San Marina u Crnoj Gori.

Kapetan regent Oskar Mina istakao je da bilateralni odnosi koje dvije države uspostavljaju u budućnosti mogu prosperirati jednu novu i veliku snagu. Kapetan regent Paolo Rondeli naglasio je da je položaj dvije zemlje podsticaj za stabilnije i jače odnose i da bi potpisivanje Memoranduma o jačanju međusobne saradnje bio dodatan impuls u tom smjeru.

„Promocija teritorijalno malih zemalja može dati jednu vrijednost EU u odnosu na velike zemlje. Bilateralne posjete realizovane u vrlo kratkom vremenskom periodu dokaz su da idemo u pravcu zajedničkih interesa“, istakao je predsjednik Vlade Abazović.

Sagovornici su se saglasili da dvije države najveće mogućnosti za unapređenje saradnje imaju u oblasti turizma, naročito kroz obuku kadrova, razmjene iskustava, organizovanja zajedničke promocije na svjetskom tržištu, kao i kroz stimulisanje investicija u turizmu i hotelijerstvu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Andrijevica: Uhapšen zbog nasilja nad bratom

“Osumnjičenom B.V. se stavlja na teret da je 4. decembra, oko 10.20 časova, primjenom grubog nasilja narušio...

Air Montenegro: Od naredne godine dodatni letovi za Prag,...

Letovi iz Tivta ka Pragu odvijaće se od maja i to četiri puta sedmično, dva puta više...

Stupilo na snagu ograničenje cijena ruske nafte i zabrana...

Odluka o ograničenju cijena ruske nafte od 60 dolara po barelu omogućava da se ona prodaje trećim...

KATAR: Hrvati sanjaju četvrtfinale, Brazil sa Nejmarom napada J....

Dobre vijesti za Brazil pred večerašnji duel sa J. Korejom. Nerjmar će biti na raspolaganju selektoru Titeu,...

KOSTIĆ: Partijski „vojnici“ upravljaju državnim preduzećima

Iako su stranke pobjednice posljednjih parlamentarnih izbora godinama kritikovale izbor partijskih kadrova stare vlasti predvođene DPS-om u...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare