Abazović sa Piculom u Briselu: Evropski parlament pruža snažnu podršku crnogorskom putu u EU

Vlada Crne Gore, u saradnji sa Skupštinom, želi intenzivirati politički dijalog, umanjiti polarizaciju u društvu i postići široki politički konsenzus radi deblokirate pravosudnih institucija“, istakao je predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović na sastanku sa Toninom Piculom, izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru.

Izvjestilac EP za Crnu Goru, Tonino Picula, istakao je da Evropski parlement pruža snažnu podršku crnogorskom putu u EU i da ima visoka očekivanja u sprovođenju reformi.

Predsjednik Vlade Abazović je naglasio da Vlada kreće u vidljive i kredibilne reforme na unutrašnjem planu koje će za efekat  imati pozitivnu transformaciju našeg društva, ali i omogućiti brži evropski put Crne Gore, uvjereni da će se to na kraju znati vrednovati.

„Za Crnu Goru je važno da EU prepoznaje svaki pozitivan korak i da nam daje vjetar u leđa“, ukazao je predsjednik Vlade Abazović.

Abazović je naznačio da imajući u vidu da dvije trećine građana želi vidjeti u EU i da u državi postoji široki politički konsenzus po tom osnovu, Crna Gora visoko vrednuje nedvosmislenu podršku evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana.

On je na Tviteru objavio da je u Briselu razgovarao sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru, Toninom Piculom. Vlada Crne Gore želi intezivirati dijalog sa Skupštinom, umanjini polarizaciju i postići široki politički konsenzus u cilju donošenja najvažnijih odluka. Sigurni smo da će se to na kraju značajno vrednovati. Uvijek je čast razgovarati sa izvjestiocem Piculom – napisao je Abazović koji sa potpredsjednicom Vlade i ministarkom evropskih poslova, Jovanom Marović boravi u trodnevnoj posjeti Briselu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vojinović održao sastanak sa predstavnicima udruženja crnogorskih iseljenika ‘Asocijacijom...

Pored ministra Vojinovića i ambasadora Crne Gore u Francuskoj Ivana Ivaniševića sa saradnicima,...

Vojinović-Becker: Višestruka korist od besplatnog srednjeg obrazovanja za djecu...

Becker je predstavila ministru Vojinoviću inicijativu za proširenje aktuelnog međunarodnog pravnog okvira...

Ponovljen oglas za prijem 70 vojnika po ugovoru

Kandidati moraju, kako se navodi u saopštenju, ispuniti...

(UŽIVO) Vlada o ustupanju Majbaha, produženju akciza za gorivo,...

Vlada će danas usvojiti Protokol o pristupanju Finske i Švedske NATO savezu, najavio...

Nikola Jokić dobio najveći ugovor u istoriji NBA lige

Dvostruki uzastopni MVP će potpisati novi petogodišnji ugovor vrijedan 264 miliona dolara, takozvani...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare