Abazović – Zaev: Odnosi Crne Gore i S. Makedonije regionalni primjer koji ostale zemlje ZB treba da slijede

''Obnovimo porušene i izgradimo nove mostove prijateljstva na Zapadnom Balkanu. Crna Gora i Sjeverna Makedonija regionalni su primjer iskrene i odlične saradnje koji ostali treba da slijede'', saopšteno je nakon bilateralnog susreta potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića sa premijerom Sjeverne Makedonije Zoranom Zaevom.

Kako su saopštili iz Kabineta, Abazović je istakao da je punopravno člastvo u Evropskoj uniji strateški cilj Crne Gore i spoljnopolitičko opredjeljenje koje nema alternativu.

„Želimo zajedno sa RSM i ostatkom Zapadni Balkan biti dio proširene EU, uvjereni da je Crna Gora prva naredna članica EU“, naglasio je Abazović.

Vicepremijer je naveo da je Crna Gora u kontinuitetu posvećena regionalnoj saradnji i ima aktivnu ulogu u izgradnji stabilnijeg i bezbjednijeh regiona, sa željom da svoja dosadašnja iskustva podijeli sa ostalima na Zapadnom Balkanu.

Zaev je istakao da su odnosi Sjeverne Makedonije i Crne Gore primjer ostalim državama u regionu i šire, konstatujući da se odvija uspješna regionalna saradnja.

On je naglasio da dvije države treba da pospješe ekonomsku saradnju i da Sjeverna Makedonija želi podijeliti svoja iskustva sa prijateljskim državama u dijelu privlačenja stranih investicija.

“Abazović i Zaev su konstatovali da dvije države imaju odličnu saradnju na svim nivoima, bez otvorenih pitanja i da se zasnivaju na korespondirajućim ciljevima kao što su članstvo u NATO, reformske aktivnosti, kao i da su okrenuti međusobnoj podršci u realizaciji unutrašnjih prioriteta i evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra povremeno kiša, do 22 stepena

U večernjim satima padavine će u većem dijelu države oslabiti, a u planinama na sjeveru moguća je...

Brkovići i Popović pušteni na slobodu nakon što je...

Oni se terete za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i pranje novca.  HTP „Boku“ je...

Gutereš ugostio Abazovića i Radulovića: Podrška svim aktivnostima UN...

Crna Gora kao ekološka država predstavlja odličan koncept. Radimo na daljem snaženju ekološke svijesti kako bi doprinijeli...

Muratović: Bošnjak pokušala da politički profitira na jednom tragičnom...

S obzirom na modele funkcionisanja Demokratskog fronta, kako je ocijenio, to ne bi bilo čudno, da Bošnjak,...

Medvedev: Dopala mi se Novakova izjava, vakcinacija privatna stvar

Đoković je rekao da ne zna da li će igrati na Australijan openu u januaru zbog striktnih...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare