test

ADROVIĆ ZA STANDARD: Nema raskola unutar BS-a, povećaćemo broj mandata i bićemo “game changeri”

S Rastoder

12/05/2023

09:29

Visoki fukcioner Bošnjačke stranke i ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović je u razgovoru za portal Standard rekao da će se na sjednici Glavnog odbora te stranke, koje je zakazana za subotu, donijeti konačna odluka o načinu izlaska BS na predstojećim izborima koji su zakazani za 11. jun, te da je izvjesno da će ta stranka nastupiti samostalno i na taj način će, tvrdi Adrović, potvrditi dobar rejting stranke na koji ukazuju sva relevantna istraživanja u prethodnom periodu.

“Nema dileme da će BS ostvariti bolji izborni rezultat, tj. da ćemo osvojiti najmanje četiri poslanička mandata. Smatram da kroz kampanju koju planiramo da sprovedemo možemo osvojiti i peti poslanički mandat i da to nije nedostižno. Očekujem da će građani na pravi način vrednovati ono što smo radili u prethodne dvije godine i da će BS ostvariti najbolji izborni rezultat od svog osnivanja”, rekao je Adrović.

STANDARD: Nekoliko medija je prije dva-tri mjeseca “saznalo iz pouzdanih izvora” da u vrhu BS ne funkcionise baš sve kako treba i kao senzacionalnu vijest prenijeli da Vas je lider Ervin Ibrahhimović isključio iz najviših organa vlasti. Da li je to tačno?

ADROVIĆ: Nije tačno da sam isključen iz najviših organa stranke od strane predsjednika Ibrahimovića i da u vrhu partije ne funkcioniše sve kako treba. Istina je da sam se povukao sa mjesta Generalnog sekretara BS-a, ali to je bilo sve u cilju reorganizacije koja se sprovodi na svim nivoima u stranci i nije ništa neuobičajeno u našoj partiji. Određeni mediji i politički subjekti su pokušali da to prikažu kao da postoji raskol unutar partije, ali vas uvjeravam da ništa od toga nije tačno. Bošnjačka stranka je jedinstvena, stabilna i odlučna da sprovodi svoj program u svim svojim segmentima.

STANDARD: Zašto Vi i IbrahimoviĆ nijeste izašli iz Vlade?

Povezani članci

ADROVIĆ: Kao što smo i više puta ranije saopštavil, ja i predsjednik Ibrahimović nijesmo izašli iz Vlade iz razloga što bi takav potez bio neodgovoran prema resorima na čijem smo čelu. Iako su se izdešavale svima poznate političke turbulencije odlučili smo se da ne povučemo jedan takav korak i da obavljamo svoje poslove i dužnosti na odgovoran i profesionaln način do izbora nove vlade. Mislim da nijesmo pogriješili i da ostvareni rezultati u našim resorima, iako djelujemo u tehničkom mandatu, najbolje govore u prilog tome.

STANDARD: Koliko bildovanje SPP-a od strane PES-a te obećanja da će ih nakon izbora “uvući” u izvršnu vlast može da poremeti sadašnji balans snaga bošnjačkih partija u CG?

ADROVIĆ: Bošnjačka stranka je na političkoj sceni duže od 17 godina. Od prvih izbora na kojima smo nastupili do danas smo parlamentarna partija i tako će ostati i nakon ovih izbora. Koliko god neko pokušavao da nekim političkim inžinjeringom pojača snagu neke političke opcije, iskustva iz prethodnog perioda pokazuju da takvi ekspirimenti nemaju šanse za uspjehom. Imali smo niz političkih partija i pokreta koji su gostovali na nečijim listama i bili dio izvršne vlasti bez političke podrške u biračkom tijelu koji i pored toga svega nijesu postali politički relevantni. Smatram da političke partije jedino svojim programom, zalaganjem i ispravnim vođenjem politike mogu da zavrijede pažnju birača, sve ostalo su samo kratkoročne pojave koje ne mogu ozbiljnije da poremete balans koji pominjete.

STANDARD: Ima li smisla pitati Vas koja Vam je matična država?

ADROVIĆ: Moja matična država je Crna Gora.

STANDARD: Može li nakon izbora u junu BS biti u ulozi game changera?

ADROVIĆ: Siguran sam da će Bošnjačka stranka biti nezaobilazan faktor u svim političkim procesima koji će se odigravati nakon parlamentarnih izbora. Brzo ćete se uvjeriti da to nije samo fraza nego realnost. Uvijek smo bili i bićemo na braniku onih vrijednosti koje su usmjerene ka razvoju i napretku našeg društva i države. A pošto ste na ovaj način postavili pitanje, sa sigurnošću vam mogu reći da ćemo biti “game changeri” za one stvari koje se na negativan način reflektuju na pripadnike manjinskih naroda, a na prvom mjestu Bošnjaka.

Izvor (naslovna fotografija):

Admir Adrović

Ostavite komentar

Komentari (0)