Adžić: Pad Vlade ako Krivokapić povuče predlog o smjeni Leposavića

Ukoliko premijer Zdravko Krivokapić povuče predlog o smjeni ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, to bi značilo pad Vlade, ocijenio je Filip Adžić iz Građanskog pokreta URA.

On je u emisiji Argumenti, na Televiziji Crne Gore, kazao da bi, u ovom momentu, to bilo čisto “samoubistvo” za trenutnu parlamentarnu većinu.

Adžić je rekao da je već sad vidljivo da je u značajnom broju institucija došlo do smjena, i da su one već funkcionalnije.

Na pitanje o smjeni aktuelnog ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava, Adžić je kazao da je Leposavić izbor Krivokapića, i da je premijer u određenom trenutku zatražio njegovu smjenu.

On smatra da ni Krivokapić ni Leposavić, nijesu vrijedni povratka Demokratske partije socijalista (DPS).

“Ukoliko Krivokapić povuče predlog, to bi značilo pad Vlade. U ovom momentu, raditi takvu stvar, bilo bi čisto samoubistvo za trenutnu parlamentarnu većinu. Ko sebe stavi iznad volje građana, taj treba i da odgovara”, rekao je Adžić, prenosi portal RTCG.

Poslanik Pokreta za promjene, Branko Radulović, ocijenio je da bi bila najveća tragedija bila ukoliko bi se, kako je naveo, bivši režim vratio.

“Ukoliko Vlada nije reformska, to je druga pogibija Crne Gore. Vlada i vlast mora biti efikasna i reformska”, kazao je Radulović.

Prema njegovim riječima, ova Vlada pokazuje da nema dovoljno reformskih kapaciteta.

“Pokazuju određene slabosti, da li će biti Krivokapić ili Branko Radulović premijer, to me uopšte ne interesuje. Rekao sam Krivokapiću da je njegova stvar hoće li biti reformista ili ne”, naveo je Radulović.

On je ukazao da se gube životi i resursi, i da Krivokapić treba da se “pribere i sabere”, i liderski pozove kolege, kako bi se napravila rekonstrukcija Vlade.

“Sve zavisi od Krivokapića, pojedinih članova Vlade i lidera, da li ćemo se mi sabrati za Crnu Goru”, naveo je Radulović.

Poslanica DPS-a, Jovanka Laličić, kazala je da ta partija od početka tvrdi da je Srpska pravoslavna crkva odigrala ključnu ulogu kada su u pitanju izbori.

“I sada vjerovatno vuče konce, koliko će Joanikije uspjeti u pomirenju između Leposavića i Krivokapića, ostaje da vidimo. Svaka druga odluka, sem razrješenja Leposavića, bila bi urušavanje autoriteta Krivokapića, i dovela bi do njegove ostavke”, smatra Laličić.

Ona je dodala i da ima monogo posljedica nefunkconalnosti aktuelne Vlade, i da bi spas bio da ona bude tu što kraće.

Na pitanje o glasanju za smjenu Leposavića, Laličić je rekla da će DPS glasati za razrješenje.

Poslanik Socijaldemokrata, Damir Šehović, smatra da je Vlada, za četiri mjeseca, potpuno izgubila svoj kredibilitet.

“Njeni rezultati su gotovo pa katastrofalni. Obećana nam je Vlada koja će čuvati građanski i sekularni karakter države, obećana nam je ekspertska vlada, u kojoj će biti mjesta za manjinske narode”, kazao je Šehović.

Danas, kako je rekao, može se reći “da smo dobili vladu koja, umjesto da čuva, dominantno ugrožava građanski i sekularni karakter.”

“Formirana je u manastiru, što dovoljno govori o njenom karakteru. Od eksperata nijesmo dobili ništa, i možemo je prije nazvati eksperimentalnom”, naveo je Šehović.

On se osvrnuo i na gašenje nacionalne avio-kompanije Montenegro airlines, i na činjenicu da još nema budžeta.

“Na neustavan i nezakonit način se finansiramo, imamo razbijenu diplomatsku mrežu, kompromitovan bezbjedonosni sektor i preko noći smo se vratili u devedesete godine”, kazao je Šehović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Čestitka povodom Dana Evrope: Zajedničkim snagama preuzimamo odgovornost jedni...

Zajedno sa književnicima, umjetnicima i sportistima, povodom Dana Evrope, poručili su da se danas, kada se svijet...

Japanska metoda štednje novca koja i te kako DJELUJE

Kako prenosi Bright Side, prvi korak je zapisivanje u svesku - ne u mobilni ili kompjuter! Uzmite...

Makron optužio Vašington i London da blokiraju izvoz vakcina

Makron kaže da je spreman da razmotri poziv američkog predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden) da se proizvođači...

U EGIPTU I TUNISU sve više zaraženih, zabranjeni izleti...

Takođe, biće zatvorene i sve velike javne plaže, a neće biti ni večernjih izlazaka, sjedenja u barovima, šopinga s...

PKCG: Neophodan Zakon o posredovanju u prometu i zakupu...

Inicijativu za izradu Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti predstavila je advokatica Marija Kalezić, iz agencije...

NAJČITANIJE

2 KOMENTARA

guest
2 Comments
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Eagles
Eagles
16/04/2021•21:16 21:16

Da bi u novoj vladi bili i “vuci siti i ovce na broju” Krivokapic ce pro forma potpisivati akta tog resora ( nece pro forma imenovat nikoga) a Leposavic ce tajno IZ SJENKE radit sve poslove tog ministarstva za sto ce dobijat enormne honorare!

borko
borko
18/04/2021•06:47 06:47

Najbolji vic u potonje tri godine: Neće dati URA i Adžić…